13/06/202414:04

Συνάντηση μελών της Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ στην Ηλεία με το δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή: «Πρωτεύον θέμα η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής»

Συνάντηση μελών της Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ στην Ηλεία με το δήμαρχο Πύργου «Πρωτεύον θέμα η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής»

Στ. Καννής: «Θα πρέπει με επιχειρήματα να πειστεί η κεντρική εξουσία ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»

Ως πρωτεύον θέμα χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην περιοχή, στη διάρκεια της ενημερωτικής σύσκεψης που είχε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, με μέλη της νεοσύστατης Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ στην Ηλεία.

Ο κ. Καννής αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, στον οποίο τόνισε πως είναι άδικο αυτό που συμβαίνει, να είναι δηλαδή ο Πύργος η μοναδική πρωτεύουσα Νομού στην Ελλάδα που στερείται Πανεπιστημιακής Σχολής και μάλιστα αυτό συμβαίνει επί των ημερών του.

Αρχικά στη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο Πύργου, ο πρ. διευθυντής ΙΕΚ κ. Παν. Σκαρτσιάρης τον ενημέρωσε γύρω από τη σύσταση της Κίνησης Πολιτών για τη δημιουργία ΑΕΙ στο Νομό, εκφράζοντας την ανάγκη να δοθούν κατ’ εξαίρεση κίνητρα από την πολιτεία, διότι όπως είπε η Ηλεία είναι ο μοναδικός Νομός ο οποίος δεν καταγράφεται στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανάμεσα στα κίνητρα αυτά είναι η αφαίρεση του παραβόλου στο ενδεχόμενο δημιουργίας τμήματος σχολών, σε κατάλληλο σημείο που προσφέρεται για το συγκεκριμένο σκοπό στο Νομό μας. Με όλους τους φορείςΠαράλληλα ο κ. Σκαρτσιάρης έκανε γνωστό πως θα γίνουν συναντήσεις με όλους του δημάρχους και θεσμοθετημένους φορείς του Νομού, ενώ θα ζητηθεί να γίνει ενημέρωση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εφόσον χρειαστεί να ληφθεί απόφαση επί του θέματος.

Από την πλευρά του εξάλλου ο διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας κ. Παν. Ζεύλας υπογράμμισε πως η Κίνηση Πολιτών ενδιαφέρεται για την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην Ηλεία, κατά προτεραιότητα από το δημόσιο, ενώ βλέπει με θετικό μάτι και την περίπτωση που προκύψει ενδιαφέρον από ιδιώτες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου έκανε λόγο για ένα δύσκολο και μεγάλο εγχείρημα, που δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό όφελος αλλά και με τη ζωντάνια από την νεολαία, ενώ εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει με επιχειρήματα να πειστεί η κεντρική εξουσία ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εις βάρος του Πύργου.


Ακόμα ο κ. Καννής τόνισε πως στις συναντήσεις του με κυβερνητικούς και άλλους φορείς, καθώς και υποψηφίους στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, ως πρώτο ζήτημα έθεσε την ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών, όπως επίσης και την συνέχιση της Ολυμπίας Οδού προς Αρχ. Ολυμπία και Τσακώνα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα