18/07/202113:29

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για συνάντηση μαζί του. Το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούμενο από τον Μάκη Μπαλαούρα,  πρώην βουλευτή και μέλος της ΚΕ, τον Γιώργο Σαϊτά,  μέλος της ΝΕ και της ΚΕΑ,  και τον  Θέμη Βεσκούκη, αναπληρωτή Συντονιστή της τοπικής οργάνωσης, συζήτησε διεξοδικά με τον Δήμαρχο για έργα που υπογράφηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και που η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί και κάνει ενέργειες για την επίλυση τους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα. Το θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Κατά αρχάς τέθηκε το θέμα της μόλυνσης-ρύπανσης του Κυλλήνιου Κόλπου από το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ, που μεταφέρει λύματα φυτοφαρμάκων-λιπασμάτων από τα χωράφια κατευθείαν στη θάλασσα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τεράστιες διαρροές νερού από το διάτρητο δίκτυο που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Ζητήθηκε από τον Δήμαρχο, επειδή το πρόβλημα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του, η παρέμβασή του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Πορεία εκτέλεσης έργων που είχαν χρηματοδοτηθεί από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

  1. Βιολογικός Καθαρισμός Λεχαινών-Ανδραβίδας-Τραγανού: Εκφράστηκε η αγωνία του κόμματος και της κοινωνίας για τη διακοπή λειτουργίας του, καθώς και η καθυστέρηση επέκτασης του έργου ύψους 6,2 εκ. ευρώ. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τα διοικητικά προβλήματα του συνδέσμου, τα οποία σταμάτησαν τη λειτουργία του, καθώς και το ότι η εκτέλεση της επέκτασης καθίσταται αβέβαιη.
  2. ΙΕΚ Λεχαινών-ΣΔΕ Βάρδας: Ζητήθηκε η στήριξη του Δημόσιου ΙΕΚ για την προβολή των νέων ειδικοτήτων που συνάδουν με την οικονομία της περιοχής, καθώς και την κατασκευή θερμοκηπίου για πρακτική και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Βάρδα, για την προβολή-επικοινωνία του έργου τους. Ο Δήμαρχος ήταν θετικός.
  3. Γενικό Λύκειο Λεχαινών-Δημοτικό Σχολείο Ν. Μανωλάδας: Ζητήθηκε η μέριμνα του Δήμου για την ομαλή οδική πρόσβαση των μαθητών στο ανεγειρόμενο Λύκειο Λεχαινών. Ο Δήμος ετοιμάζει μελέτες για δύο δρόμους ενώ επίλυσε και το πρόβλημα των τουαλετών για να ξεκινήσει η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Μανωλάδας. Σημειώνουμε ότι και τα δύο έργα εκτελούνται κανονικά με προοπτική την ολοκλήρωση τους στο τέλος του χρόνου.
  4. Το Mall της Βάρδας θα δημοπρατηθεί σε λίγους μήνες.
  5. Ο Βιολογικός Σταθμός Βάρδας θα δημοπρατηθεί μέχρι τέλους του έτους.
  6. Υδροδότηση Βουπρασίας και Λεχαινών: Για το πρόβλημα του ακατάλληλου πόσιμου νερού, ο Δήμος εκπονεί ήδη μελέτες για υδροδότηση της Βουπρασίας από την τεχνητή λίμνη Πηνειού και των Λεχαινών (και) από το Κακοτάρι.

Τέλος δηλώσαμε στον Δήμαρχο ότι χαιρετίζουμε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής σε δράσεις πολιτισμού που πραγματοποιούνται από συλλόγους που εξυψώνουν το πνευματικό επίπεδο των κατοίκων και συμβάλλουν  στην καλαισθησία των δημόσιων χώρων.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι τέτοιου είδους συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και γόνιμες και πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα