23/04/202418:00

Συνάντηση του Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Α. Νικολακόπουλου με τον Υπ. Περιβάλλοντος, Θ. Σκυλακάκη- Κυρίαρχο ζήτημα η ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα- Πρόταση Νικολακόπουλου για δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης νερού

Συνάντηση του Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Α. Νικολακόπουλου με τον Υπ. Περιβάλλοντος, Θ. Σκυλακάκη -Πρόταση από τον Ανδρέα Νικολακόπουλο για δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης του νερού

Ουσιαστικά ζητήματα, που άπτονται της ανάπτυξης της Ηλείας με κυρίαρχο την ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα, αλλά και τρέχοντα θέματα που αναζητούν λύσεις, τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στο προσκήνιο, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε για ακόμη μία φορά η ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα, καθώς το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την δρομολόγηση επενδυτικών προτάσεων. Ο κ. Νικολακόπουλος επανέλαβε στον αρμόδιο υπουργό τη θέση του, την οποία έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει δημοσίως, σχετικά με την ανάγκη εξορθολογισμού του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να προχωρήσουν ήπιες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, σε ισορροπία όμως με την προστασία του περιβάλλοντος και της προστατευόμενης περιοχής. Ο κ. Νικολακόπουλος εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ανέφικτο, αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός και να τηρηθούν οι κανόνες στην περιοχή.

Ορθολογική διαχείριση

Πέραν του Καϊάφα, τέθηκαν στη συνάντηση όλα τα θέματα που αφορούν την Ηλεία και ο κ. Νικολακόπουλος έκανε πρόταση να λειτουργήσει και στην Ηλεία ένας ενιαίος φορέας διαχείρισης του νερού, σύμφωνα με το μοντέλο που θα εφαρμοστεί στην Θεσσαλία, στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων, για να μην υπάρξουν προβλήματα επάρκειας στο μέλλον. Πρόταση την οποία αντιμετωπίζει θετικά ο Υπουργός και αναμένονται εξελίξεις, εφόσον διαπιστωθούν τα αποτελέσματα στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε επίσης σημαντική την πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των χρεών των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, μέσω της καταβολής των 120 δόσεων. Όπως επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και να βάλουν τάξη στα οικονομικά τους, αποπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ και διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του αρδευτικού δικτύου.

Ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε επίσης την παρέμβαση του Υπουργού, ως προς το θέμα των χρεών που έχουν προκύψει στους διαδημοτικούς φορείς για τη χρήση του νερού.

Και για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Από την συνάντηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ηλείας, ένα θέμα που ήταν από τα πρώτα που είχε προωθήσει ο κ. Νικολακόπουλος φέρνοντας θετικό αποτέλεσμα. Ο κ. Νικολακόπουλος παρακολουθεί στενά την εξέλιξή του και παρεμβαίνει όταν το κρίνει απαραίτητο και στην παρούσα φάση ζήτησε από τον κ. Σκυλακάκη να επικεντρωθούν ώστε το ΕΠΣ να κινηθεί στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον.

Κλείνοντας, ο κ. Νικολακόπουλος επανέφερε και το θέμα των δασικών χαρτών στην Ηλεία και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, τα οποία χρίζουν αντιμετώπισης προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να κατοχυρώσουν απρόσκοπτα τις ιδιοκτησίες τους και ζήτησε από τον Υπουργό να ‘τρέξουν’ με πιο ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για να μένουν σε εκκρεμότητα υποθέσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα