11/01/202420:13

Συνάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας: Η αναπτυξιακή προοπτική της Αρχαίας Ολυμπίας στο επίκεντρο

Με την Αρχαία Ολυμπία, την κοιτίδα του πολιτισμού, στο επίκεντρο η πρώτη συνάντηση του νέου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου με αιρετό του νομού Ηλείας και εν προκειμένω με το νέο Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άρη Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε τον κ. Νικολακόπουλο στο γραφείο του στο Υπουργείο, τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική θητεία, με θετικά αποτελέσματα και σε επίπεδο Υπουργείου αλλά και σε επίπεδο νομού.

Μνημόνιο συνεργασίας 

Στο επίκεντρο της συνάντησης δεν θα μπορούσε να μην είναι η αναπτυξιακή προοπτική της Αρχαίας Ολυμπίας μέσω της ίδρυσης Πανεπιστημιακής σχολής. 

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει κινηθεί ενδελεχώς το προηγούμενο διάστημα ο κ. Νικολακόπουλος, τόσο με επαφές που είχε με το Πανεπιστήμιο Πατρών, όσο και με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και ειδικότερα με τον πρόεδρο κ. Ισίδωρο Κούβελο. 

Η θετική εξέλιξη είναι ότι στις 22 Ιανουαρίου υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του Πανεπιστημίου Πατρών και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ανοίγοντας το δρόμο για την ίδρυση τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος. 

Σε αυτό που εστίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι η ίδρυση σχολής με αντικείμενο που θα είναι ελκυστικό για τους φοιτητές, έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμη και να έχει προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης.

Οι εξελίξεις είναι σαφώς ενθαρρυντικές και εκτίμηση του Υφυπουργού και του νέου Δημάρχου είναι ότι θα γίνουν σημαντικά πράγματα στο άμεσο μέλλον στην περιοχή.

Δρομολόγηση διαδικασιών

Όπως ήταν αναμενόμενο τα ζητήματα που κυριάρχησαν αφορούν την Αρχαία Ολυμπία, με το νέο Δήμαρχο να ζητά επίσπευση των διαδικασιών για την μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σε νέο κτίριο. 

Ένα θέμα το οποίο γνωρίζει καλά ο κ. Νικολακόπουλος, καθώς ήταν ενήμερος και είχε προβεί σε σχετικές ενέργειες προ της ανάληψης των νέων του καθηκόντων και ήδη οι διαδικασίες για τη μεταφορά του Α.Τ. έχουν δρομολογηθεί και εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς. 

Επιπλέον, συζήτησαν και για άλλα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και θα υπάρχει συνεχής συνεργασία για την προώθησή τους. 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα