01/12/202015:30

Σύνδεσμος Ύδρευσης «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ»: Σε μια εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξη προχώρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βασίλης Παπαδόπουλος

Σε μια εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξη προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης,

ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ» κ Βασίλης

Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε, ο Σύνδεσμος ο οποίος έχει μοναδικό σκοπό την σωστή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης που μεταφέρει το νερό από τις πηγές του Κακοταρίου, στους Δήμους Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, από την στιγμή που οι συγκεκριμένοι Δήμοι δεν καταβάλουν την εισφορά τους, η οποία ανέρχεται σε 0,10 λεπτά ανά κυβικό που καταναλώνουν. Επεσήμανε πως μετά από συναντήσεις που είχε, οι Δήμοι Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, προχώρησαν στην καταβολή του μεγαλύτερου τμήματος των οφειλών και το υπόλοιπο το διακανόνισαν κάτι που δεν έγινε με τον Δήμο Πηνειού. Όπως είπε ο κ Παπαδόπουλος, με απόφαση του ΔΣ θα προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες αφού όλο αυτό το διάστημα, ο συγκεκριμένος Δήμος υδροδοτείται από τις πηγές του Κακοταρίου και εισπράττει τα χρήματα από τους δημότες του. Τέλος ο κ Παπαδόπουλος, ανέφερε πως τα χρέη που «κληρονόμησε» από την προηγούμενη διοίκηση του συνδέσμου ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων οι 300 χιλιάδες ευρώ, είναι οφειλές στη ΔΕΗ για τη λειτουργία του διυλιστηρίου και οι 100 χιλιάδες ευρώ προς τρίτους. Τόνισε πως το δίκτυο ύδρευσης , αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και χρειάζεται αλλαγή όλων των σωλήνων που τοποθετήθηκαν πριν μια 35ετία. Είπε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία εκπόνησης μελετών, για την προστασία των πηγών του Κακοταρίου και την αντικατάσταση του δικτύου έως και την Χαβαρόβρυση, αφού από το συγκεκριμένο σημείο έως και τη δεξαμενή του Γερακίου, ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση για να αλλαχθούν οι σωλήνες με σύγχρονες.

Επίσης σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του διυλιστηρίου ο Παπαδόπουλος, ξεκαθάρισε πως, όπως προκύπτει από τις συμβάσεις, κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ήλιδας.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα