28/04/202114:33

Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας: Απεργία 6 ΜΑΗ- Κάλεσμα στη Συγκέντρωση στις 11:00 πμ στην Κεντρική Πλατεία Πύργου

Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Η 1η Μάη είναι φάρος των αγώνων για όλη την εργατική τάξη. Είναι η μέρα που βάφτηκε με το αίμα των εργατών, από το 1886 στο Σικάγο, το 1936 στη Θεσσαλονίκη, το 1944 στην Καισαριανή, μέχρι και σήμερα.

Χιλιάδες εργάτες έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, κόντρα σ’ αυτούς που πλουτίζουν από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Κόντρα στις κυβερνήσεις που νομοθετούν για να εξασφαλίσουν με όλους τους τρόπους τα κέρδη των αφεντικών.

Στο πλευρό αυτών στέκεται και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους, μπροστά στο «νέο» νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και φέρνει εργασιακό μεσαίωνα. Αυτοί που είναι εξαφανισμένοι από τους χώρους δουλειάς, που έχουν καταντήσει χειροκροτητές της εκάστοτε κυβέρνησης και συνδιαλέγονται με τον ΣΕΒ, έχουν φτάσει στο σημείο να υιοθετούν προτάσεις τους, όπως τα επαγγελματικά ταμεία ασφάλισης, την ιδιωτικοποίησή της δηλαδή.

Μας ζητάνε όλοι με μια φωνή να βάλουμε πλάτη για να ανασάνει η οικονομία, την ώρα που θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι χώροι δουλειάς και τα Μ.Μ.Μ. είναι που διασπείρεται ο ιός γιατί αρνούνται κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, μην τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ από τα δισεκατομμύρια που περνάνε από τα χέρια τους. Αντί να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ στα κοράκια τους κλινικάρχες.

Την ίδια ώρα έρχεται νόμος για την επιβολή του 10ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κατάργηση ακόμη και της Κυριακάτικης αργίας για πολλούς κλάδους. Ταυτόχρονα νέος συνδικαλιστικός νόμος που έρχεται να βάλει επιπρόσθετα εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών, στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων, στη συλλογική οργάνωση και δράση.

Αυτή τη στιγμή η ΓΣΕΕ ξεδιάντροπα καλεί σε απεργία στις 4 Μάη, ημέρα που η κυβέρνηση όρισε ως αργία, υπονομεύοντας έτσι τον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η 1η Μάη είναι η μέρα των εργατών. Το πώς και με ποιον τρόπο θα παλέψουμε οι εργάτες το αποφασίζουμε οι ίδιοι. Δεν έχουμε την ανάγκη καμιάς κυβέρνησης, κανενός συμβιβασμένου και ξεπουλημένου, όπως η ηγεσία της ΓΣΕΕ, να μας υποδείξει τι θα κάνουμε. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια έχει φτάσει στο σημείο να λέει πως οι απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους ή είναι γελοίες. Θέλουν να μας πείσουν πως με διάλογο με την κυβέρνηση θα έχουμε λύσεις προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Λύση στα όσα τραβάμε καθημερινά μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μπορούν να δώσουν μόνο οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες. Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα σε μια γροθιά, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, με τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ενισχύουμε τη δύναμή μας για να βγουν μπροστά τα δικά μας συμφέροντα. Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζοντας πιο μαχητικά, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, τους άνεργους να δώσουμε μαζικά το παρών στην απεργία στις 6 Μάη. Να νεκρώσει κάθε εργοτάξιο και γιαπί, για να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή, για σύγχρονες συνθήκες και όρους δουλειάς.

Διεκδικούμε:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Ιατρικού και νοσηλευτικού) όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.
  • Να πληρώσει το κεφάλαιο τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης. Να πληρώσουν και το χρέος. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς! Όχι στο 10ωρο, σταθερή δουλειά για όλους με αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
  • Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Να καταργηθούν όλοι οι κατασταλτικοί νόμοι και οι μηχανισμοί καταστολής, οι αύρες και οι αίαντες να γίνουν παλιοσίδερα.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμία σκέψη για πυρηνικά στον Άραξο, να φύγουν οι Νατοϊκοί από τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα