02/05/202314:32

Το Σ.Τ.Ο. δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων συνεδρίασε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου- «Επί ποδός» για την πυροπροστασία- Ενημέρωση από το δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο για τη χειμερινή περίοδο και τα έργα στον Αλφειό (Photos)

Συνεδρίασε την Τρίτη 2 Μαΐου το Σ.Τ.Ο. δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
«Επί ποδός» για την πυροπροστασία
Ενημέρωση από το δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο για τη χειμερινή περίοδο και τα έργα στον Αλφειό

Η λήψη μέτρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2023, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, που έγινε το πρωί της Τρίτης 2 Μαΐου στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.

Ταυτόχρονα στη συνεδρίαση από το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο έγινε απολογισμός για τα πεπραγμένα της χειμερινής περιόδου 2022-23, με ιδιαίτερη έμφαση στα επικίνδυνα και ανοχύρωτα σημεία στον ποταμό Αλφειό.

STO KRESTENA
Κατά την τοποθέτησή του για τα μέτρα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Μπαλιούκος αναφέρθηκε σε μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν γύρω από την πυροπροστασία, με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αρχών, αιρετών, πολιτών κ.α.
Όπως επεσήμανε φέτος ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων έλαβε χρηματοδότηση ύψους 170.000 ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας. Ένα ικανό ποσό το οποίο όμως συνοδεύεται και με απόδοση και άλλων αρμοδιοτήτων!!!

«Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολη χρονιά, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι, για απόδοση λιγότερου έργου. Με αυτά τα λίγα που έχουμε στη διάθεσή μας, είτε αφορά τα χρήματα είτε το προσωπικό, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο και θα το κάνουμε για να έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε κάθε χρόνο» τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.


«Οργανωτική ετοιμότητα»
Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ηλείας κ.Κώστας Μπαλκάμος ανέφερε πως υπάρχει οργανωτική ετοιμότητα για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο, ενώ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Αρχιπύραρχος κ. Βασίλης Σολδάτος εξέφρασε την ανάγκη να υπάρχει πρόληψη και όχι καταστολή, κάνοντας συγχρόνως γνωστό πως υπάρχει ομάδα drone στην Πάτρα, που θα επιτηρεί και τις επικίνδυνες περιοχές της Ηλείας.

Επίσης ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Γιώργος Κωνσταντακόπουλος έθεσε το θέμα των κατασκηνώσεων στη Φρίξα, για τις οποίες ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων κ. Κώστας Δρακόπουλος χαρακτήρισε αναγκαία την απομάκρυνση δέντρων εντός του χώρους τους.

Στο ζήτημα του περιφερειακού καθαρισμού των κατασκηνώσεων αναφέρθηκε και ο δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής, όπως επίσης και των ιδιωτικών δασών που υπάρχουν στο δήμο.
Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Γιάννης Δάγκαρης υπογράμμισε πως για να επιτευχθεί ο στόχος της πυροπροστασίας, χρειάζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Τα έργα στον Αλφειό

Στο μεταξύ κατά τον απολογισμό για τη χειμερινή περίοδο, ο κ. Μπαλιούκος εξήγησε πως φέτος είχαμε έναν ήπιο χειμώνα και γι’ αυτό το λόγο δεν υπήρξαν καταστροφές.

«Δεν ξέρω όμως πόσο ασφαλής θα ήταν η παραποτάμια ζώνη αν τα φαινόμενα είχαν ένταση ή ήταν ακραία. Πόσο ασφαλής θα ήταν πχ η περιοχή των Μακρισίων, Καλυβακίων, Φρίξας, κάμπος Παπαδούς, Τρυπητής, Καλλιθέας αφού τα σημεία παρέμβασης που προέβλεπε η μελέτη της ΠΔΕ στα σημεία αυτά δεν υλοποιήθηκε.

Δεν υλοποιήθηκε λόγω καθυστέρησης και είμαστε υποχρεωμένοι βέβαια στο προσεχές διάστημα να ζητήσουμε ενημέρωση από την Περιφέρεια γιατί υπάρχει αυτή η συμπεριφορά. Σε μια εργολαβία 10 εκατ. θα έπρεπε τα πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά» κατέληξε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα