09/12/202321:20

Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα για εξωστρέφεια απηύθυνε ο Στ. Κασσελάκης – Ο οδικός χάρτης για το Συνέδριο

Αντεπίθεση με λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης από τα μέλη του κόμματος στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στον δρόμο προς το Συνέδριο. Ο πρόεδρος του κόμματος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για απροκάλυπτη διαφθορά που πολιτεύεται με αυταρχισμό και αδιαφάνεια, όπως είπε, και κατηγόρησε τη Νέα Αριστερά ότι δουλεύει για τους servicers και τα «κόκκινα δάνεια.

Κάλεσμα για εξωστρέφεια απηύθυνε στην δευτερομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Βρίσκομαι τον βηματισμό μας» τόνισε και ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να «ρίξουν το βάρος» σε τέσσερεις θεματικούς άξονες: Δίκαιη φορολόγηση, διαβίωση πολιτη, ασφάλεια πολίτη και στεγαστική πολιτική. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η θα πετύχει η στρατηγική.

Ο κ. Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι «δεν θα είναι εύκολη η πορεία μας από εδώ και πέρα. Σπάω ταμπού» τόνισε «κι εσείς θέλετε να συγκρουστείτε με τα συμφέροντα», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Κ.Ε

Αναφερόμενος στα ΜΜΕ είπε ότι «τα δικά μας θέματα φουντώνουν με το παραμικρό» σε αντίθεση με την κυβέρνηση, « κάνει γκάφα ο Μητσοτάκης ξεχνιέται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης έθεσε το ερώτημα: «Θα μπορούσαμε να τα παρακάμψουμε τα ΜΜΕ, σε ένα βαθμό ναι,» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό μπορεί αν γίνει μέσα από τη διάδραση με την κοινωνία».

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ακόμα ότι «ένα γραμμάριο δράσης ισούται με ένα τόνο θεωρίας» και σημείωσε ότι ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου είναι ανοικτός σε όλους. Και κατέληξε: «Επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς».

Κεντρικός στόχος η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Η Κεντρική Επιτροπή έβαλε μπρος τις διαδικασίες για το Συνέδριο που θα γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου με στόχο την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Επιτροπή μετατρέπεται σε Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Ωστόσο, στελέχη να ζητούν να είναι συνθετικό και όχι ένα «συνέδριο-φιέστα του αρχηγού».

Ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς το αύριο μετά τις δυο διασπάσεις. Υπογράμμισε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακυβερνήσει.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Πέρα από την κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Κασσελάκης μίλησε με σκληρούς όρους για στελέχη των «11» χαρακτηρίζοντάς τους αυλικούς των τραπεζών. Θέση που απέκρουσε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, ενώ την αισιοδοξία του προέδρου για τις ευρωεκλογές δεν συμμερίστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας «παγόβουνο» τις ευρωεκλογές. Το χτίσιμο του νέου ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί κατ’ αρχάς επανάκτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος.

Οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν επαφή με τα συλλογικά κύτταρα της κοινωνίας, δεξαμενές σκέψεις με τη συμμετοχή νέων στελεχών, προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως είναι η ακρίβεια, το τεράστιο ζήτημα της στέγης, το ιδιωτικό χρέος, η διαφάνεια, όπως επισημαίνεται και η αποκατάσταση, όπως τονίζεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, του κράτους δικαίου. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθούν θα υπάρξει και το κείμενο των αποφάσεων για τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη μέχρι το Συνέδριο, στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Κώστας Σκουλάς

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα