02/06/202411:27

Συνελήφθη στο Κερατσίνι 61χρονος που αναζητούνταν από τις αρχές της Σουηδίας – Για ποιο λόγο τον έψαχναν

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 61χρονου που αναζητούνταν από τις αρχές της Σουηδίας ως ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, προχώρησε η Αστυνομία.

Ο 61χρονος αναζητούνταν λόγω ανάρτησης σε πλατφόρμα κοινοποίησης βίντεο, απειλητικού περιεχομένου για πολιτικούς της Σουηδίας και κατοχής οπλισμού για τον οποίο είχε ανακληθεί η άδεια κατοχής του.

Η σύλληψη έγινε στο Κερατσίνι στις 31/5/2024 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) τυφέκια, (2) πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, (3) διόπτρες, σιγαστήρας και (9) φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες, για τα οποία οι σουηδικές Αρχές είχαν ανακαλέσει την άδεια κατοχής του, καθότι θεωρούνταν ύποπτος για τέλεση αδικημάτων.

πως διαπιστώθηκε, ο 61χρονος διέμενε στη χώρα μας τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς να έχει προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία δήλωσης κατοχής τους στις ελληνικές αρχές, ούτε ήταν σε θέση να τεκμηριώσει ότι ασκούσε δραστηριότητα ως σκοπευτής ή κυνηγός.
Οι Σουηδικές αρχές προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας κατοχής του οπλισμού, διότι κρίθηκε ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, καθώς είχε κοινοποιήσει βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με απειλητικό περιεχόμενο για πολιτικά πρόσωπα της χώρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Πηγή: cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα