17/02/202319:53

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτάσεις Τσίπρα για τους αγρότες ώστε να λάβουν τις στοιχειώδεις «ανάσες» – Τι ανέφερε απο την Καρδίτσα ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Τις προτάσεις – μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ώστε να λάβουν οι αγρότες τις στοιχειώδεις «ανάσες», κατέθεσε από την Καρδίτσα ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του αγροτικού μπλόκου.

Ακούγοντας τα προβλήματα και το πλαίσιο των αιτημάτων που του παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του αγροτικού μπλόκου, ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τρομακτικές αυξήσεις στο πετρέλαιο και το ρεύμα τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες. Κατέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. στο ζήτημα της ενέργειας, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή αισχροκέρδεια» και για μια «κατάσταση η οποία έχει ξεφύγει».

Ο κ. Τσίπρας «ξεδιπλώνοντας» το σχέδιο του κόμματος με βάση και τα αιτήματα που του έθεσε το αγροτικό κλιμάκιο, μίλησε για παρεμβάσεις «υπαρξιακού χαρακτήρα» στο αγροτικό πετρέλαιο, το ρεύμα και και τον ΦΠΑ στα αγροεφόδια, ώστε να έχουν μια βιώσιμη προοπτική οι αγρότες.

Το μέτρο που θέτει ψηλά στην ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά την μην καταβολή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο. Επίσης με σκοπό την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, μίλησε για μηδενικό ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές, αλλά και για την επιβολή πλαφόν στην τιμή της ενέργειας, μέσα από την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Σε ότι αφορά την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι, σημείωσε ότι είναι ένα εφικτό μετρό, ειδικά για την περιοχή της Καρδίτσας, ενώ στάθηκε και στην κρισιμότητα της αλλαγής του κανονισμού και της χρηματοδότησης του ΕΛΓΑ.

Αναφερόμενος στα έργα υποδομής και ειδικότερα στον Αχελώο, τόνισε ότι η Θεσσαλία δεν έχει ανάγκη όχι μόνο από έργα, αλλά και από έναν διαφορετικό σχεδιασμό. Αφού ξεκαθάρισε πως οι θέσεις του κόμματος είναι γνωστές, υπογράμμισε ότι το έργο έχει παγώσει από το ΣτΕ και δεν έχει νόημα να ξαναμπαίνει στο τραπέζι. «Όσοι το ξαναβάζουν στο τραπέζι, θέλουν να σας χαϊδέψουν τα αυτιά» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος με αφορμή το αίτημα για ελάχιστες εγγυημένες τιμές, ανέφερε ότι εξετάζεται η εφαρμογή μιας πολιτικής ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στον αγροτικό τομέα, καθώς το εισόδημα των αγροτών διαχρονικά είναι πενιχρό και τώρα δέχεται πρωτοφανείς πιέσεις.

thessaliatv.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα