16/09/202118:41

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας: Παιδιά ενός κατώτατου Υπουργείου Παιδείας

Οι ευχές για «Καλή σχολική χρονιά», οι φωτογραφίες των παραγόντων στους αγιασμούς, το μήνυμα της Υπουργού που διαβάστηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες και το οποίο έβριθε υποσχέσεων για δήθεν αναβαθμισμένα σχολεία και προσπαθούσε, εις μάτην, να πείσει τις σχολικές κοινότητες για τις καινοτομίες που εισήχθησαν, προφανώς και δεν αφορούσαν σε όλο το μαθητικό δυναμικό της χώρας μας!

Ο πολιτισμός της κυρίας Κεραμέως και των σύν αὐτῇ δεν αποτυπώνεται σε μηνύματα! Πόσω μάλλον όταν αυτά μακράν απέχουν της αλήθειας και της πραγματικότητας! Και η αλήθεια και η πραγματικότητα καταδεικνύουν, μεταξύ άλλων, και το τραγικό έλλειμμα ανθρωπιάς του Υπουργείου Παιδείας. Οι ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό στερούν από τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες τη δυνατότητα προσέλευσης στα σχολεία τους, αφού η παρουσία τους σ’ αυτά απαιτεί συνοδό, που όμως δεν υπάρχει για πολλά απ’ αυτά.

Για ποιους λοιπόν χτύπησε το πρώτο κουδούνι; Και για ποιους χτυπάει κάθε πρωί; Σίγουρα όχι για τον Γιώργο Καλαρύτη, μαθητή του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού, αφού δεν «προτεραιοποιήθηκε» ώστε να έχει τον/την συνοδό του απ’ την πρώτη μέρα. Και δυστυχώς είναι πολλά τα παιδιά σαν τον Γιώργο…Σάμπως μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι ειδικές ανάγκες των παιδιών αυτών ή, το χειρότερο, τα ίδια σε λίστες κι όποιο βρεθεί στην κορυφή θα ανταμειφθεί με την είσοδό του στο σχολείο, όποιο βρεθεί παρακάτω όμως θα πρέπει να περιμένει… Να περιμένει τι;;; Πότε το Υπουργείο θα ασχοληθεί μαζί του;;; Και ως τότε το παιδί θα παραμένει εκτός σχολείου;;;

Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν αν ένα παιδί θα πάει στο σχολείο και πότε;;; Δεν είναι η εκπαίδευση βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών; Πώς λοιπόν προτεραιοποιούνται κάποια; Πώς διαχειρίζονται τη συνείδησή τους όσοι τα κρατάνε μακριά απ’ τα σχολεία τους; Ευτυχώς για τον Γιώργο οι εκπαιδευτικοί του, οι συμμαθητές/τριές του κι η Διευθύντρια του σχολείου του φροντίζουν να είναι αυτός κάθε μέρα ανάμεσά τους. Γιατί η θέληση, όταν αυτή βαδίζει χέρι χέρι με την ισότητα και τη δικαιοσύνη, υπερνικά κάθε δυσκολία που η αδιαφορία, η αναλγησία κι η γραφειοκρατία προκαλούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους που βιώνουν αυτή την πρωτοφανή διάκριση και κατάφωρη αδικία. Καλεί όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φροντίσουν ώστε κανένα παιδί να μη μείνει μακριά απ’ το σχολείο. Γιατί σε ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος προτεραιοποιήσεις δε χωράνε!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας

Τμήμα Παιδείας – Πολιτισμού

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα