18/10/202320:27

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Κασσελάκης εισηγήθηκε «Συνέδριο Ενότητας» στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου – Η “Ομπρέλα” θέλει Νοέμβριο- Σφοδρή κριτική από μέλη της «Ομπρέλας» στον Κασσελάκη

Τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024 εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ.

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για «ένα Συνέδριο το οποίο θα εκφράσει την ενότητα, τη σύνθεση και τη φυγή προς τα εμπρός», «ένα Συνέδριο που θα μας οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία που θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές».

«Πιστεύω σε εσάς, πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι μαζί θα κερδίσουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογραμμίζοντας: «Πηγαίνουμε σε ένα μεγάλο συνέδριο για την κοινωνία».

Σφοδρή κριτική από μέλη της «Ομπρέλας» στον Κασσελάκη

Σφοδρή κριτική στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησαν λίγο πριν αρχίσει η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος 9 μέλη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» με ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ανάμεσα σε άλλα κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι κινείται εκτός των προγραμματικών θέσεων και του Καταστατικού του κόμματος, σημειώνουν ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις στην ομιλία του στον ΣΕΒ ενώ του ασκούν κριτική για την στάση που κράτησε το κόμμα με αφορμή την τελευταία ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα τονίζουν ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει εντός του Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τάσσονται υπέρ της αριστερής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της μετατροπής του σε κεντρώο συστημικό κόμμα.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών επισημαίνουν ότι «δεν ωφελήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αλλά «συνεχίστηκε η εκλογική υποχώρησή του, κάτι που σηματοδοτεί στρατηγική ήττα».

Τι λέει ο Κασσελάκης

Το τρίπτυχο «ενότητα – πρόταση – δράση» για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να κάνει αποτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών επαναλαμβάνοντας ότι απέδωσε η ξεκάθαρη στήριξη του κόμματος στα προοδευτικά σχήματα στο δεύτερο γύρο, επιφέροντας το πρώτο ισχυρό ρήγμα στο σύστημα Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα θα αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις του κόμματος και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη μέχρι το συνέδριο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ανανέωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος. Η προσπάθεια θα είναι πολύπλευρη: Διαρκής αποδόμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων αλλά και θετικές προοδευτικές προτάσεις σε κάθε τομέα πολιτικής, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, «σιγή ιχθύος» κρατά η κυβέρνηση «μπροστά στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Λιμνάζοντες πόρους ύψους 4,5 δις ευρώ, και προκλητική εύνοια ελάχιστων μεγάλων επιχειρήσεων με εξοβελισμό των μικρομεσαίων αποδεικνύουν τα στοιχεία. Ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργούν οι απεντάξεις αντιπλημμυρικών έργων τη στιγμή που ο αρμόδιος (;;;) υπουργός Β. Κικίλιας προβαίνει σε προληπτική και πρωτοφανή αποποίηση ευθυνών. Ως πότε θα κρύβεται η κυβέρνηση;».

Η ένταση μεταξύ Πολάκη – Χαρίτση

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «τα δημοσιεύματα περί έντασης μεταξύ Πολάκη – Χαρίτση στη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ του κόμματος είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, αλλά όλοι όσοι ήταν πραγματικά παρόντες, μιλούν για τον άψογο συντονισμό του Παύλου Πολάκη και την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των συμμετεχόντων και βεβαίως του Αλέξη Χαρίτση».

Άρση ασυλίας Πολάκη

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη, σημειώνεται πως, «το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκει βηματισμό και τα στελέχη του ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στα καθήκοντα τους δεν αρέσει σε κάποιους. Σε αυτό το πλαίσιο πυκνώνουν οι επιθέσεις και η προσπάθεια αποδόμησης των στελεχών του. Χαρακτηριστική περίπτωση η είδηση περί μιας ακόμη άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Καθόλου περίεργο αφού ως γνωστόν ο Παύλος Πολάκης μέσω του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει αποκαλύψει πληθώρα γαλάζιων σκανδάλων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα