21/03/202420:29

Τ.Ε. KKE Ν. Ηλείας: Δικαιολογημένη η ανησυχία των κατοίκων του Χαβαρίου και των δημοτών του Δήμου Ήλιδας, μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ανησυχία των κατοίκων του Χαβαρίου αλλά και όλων των δημοτών του Δήμου Ήλιδας, μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκε σε κάτοικο του Χαβαρίου και εργαζόμενη σε συσκευαστήριο τροφίμων, σε συνέχεια και των κρουσμάτων στην Πάτρα.

Μάλιστα ο φόβος όλων πολλαπλασιάζεται λόγω της τεράστιας υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και των Νοσοκομειακών Μονάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, τα οποία δεν είναι σε θέση να καλύψουν καν τις απλές καθημερινές ανάγκες των πολιτών, πόσο δε μάλλον κρούσματα μηνιγγίτιδας Β.

Είναι καθαρή υποκρισία η στάση της κυβέρνησης και 6ης ΥΠΕ που συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν ευθύνη για την υποστελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της Ηλείας και για το γεγονός ότι ο εμβολιασμός ενάντια στο συγκεκριμένο στέλεχος του ιού, δεν είναι υποχρεωτικός!

Τα “απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα” που εφαρμόζονται σε έναν στενό κύκλο επαφών των κρουσμάτων, δεν αναιρούν την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού όλων των εργαζομένων, μαθητών και κατοίκων της περιοχής αλλά και του συνόλου των δημοτών του Δήμου Ήλιδας, άμεσα και δωρεάν, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ.

Η επίκληση και σε αυτό το ζήτημα της “ατομικής ευθύνης” για αναζήτηση του πανάκριβου εμβολίου, φέρνει στη μνήμη την πρόσφατη πείρα της πανδημίας covid19 και τα αποτελέσματά της. Το συγκεκριμένο εμβόλιο για εφήβους-νεαρούς ενήλικες απαιτεί 2 δόσεις, και κοστίζει περίπου 200€, ενώ για τη βρεφική ηλικία μπορεί να φτάσει έως και τα 420€. Στην Ελλάδα το στέλεχος Β του μηνιγγιτιδόκοκκου είναι το πιο συχνό, και παρά την σπανιότητά του μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο νόσο και σοβαρές επιπλοκές. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να παίζουν με την υγεία μας!.

Απαιτούμε να δοθεί εδώ και τώρα η απαραίτητη χημειοπροφύλαξη στους μαθητές και στους κατοίκους του Χαβαρίου. Δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να φροντίσει άμεσα να επισπευσθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, προκειμένου το εμβόλιο αυτό να ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Υποχρεωτικού Εμβολιασμού και να διατίθεται απολύτως δωρεάν σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εξασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προμήθεια του εμβολίου. Να εξασφαλίσει δωρεάν και τον εμβολιασμό από τις κρατικές μονάδες Υγείας

Η εξασφάλιση της έγκαιρης, σύγχρονης, πλήρους και απολύτως δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να πραγματοποιηθεί με την οργανωμένη πάλη του ίδιου του λαού, με συμπόρευση με το ΚΚΕ!

Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα