01/12/202012:18

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για αγροδιατροφικές startups στο επίκεντρο ημερίδας του Επιμελητηρίου Ηλείας

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για αγροδιατροφικές startups στο επίκεντρο ημερίδας του Επιμελητηρίου Ηλείας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας, ακόμα μια δράση δικτύωσης και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω της οργάνωσης διαδικτυακής  συνάντησης μεταξύ επιχειρηματικών αγγέλων και νεοφυών επιχειρήσεων (startups), η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου: «Incuba – Cross border agrifood incubators (Διασυνοριακές Αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες)» Interreg V-A Πρόγραμμα Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020.

Το Επιμελητήριο Ηλείας είχε την τιμή να φιλοξενήσει ως κεντρικό ομιλητή, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Δρ. Χαρίλαο Λαμπρόπουλο, στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Τρέχουσες επενδυτικές τάσεις και πρότυπα επιχειρηματικότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα».

Τη συνάντηση, τον συντονισμό της οποίας είχε ο κ. Δημήτριος Μπακάλης, προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, κ.  Φωκίων Ζαΐμης. Στο διαδικτυακό πάνελ συμμετείχαν επίσης οι:

  • κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας
  • κ. Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας, Υπεύθυνος Έργου INCUBA, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • κ. Οδυσσέας Ράπτης, Διευθύνων Σύμβουλος E-TRIKALA Α.Ε.
  • κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου
  • κ. Διονύσιος Μπριντζίκης, ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ
  • κ. Γιώργος Χρυσόμαλλος, HIPPOCRATES FARM

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας διεξήχθη ψηφιακή δημοσκόπηση (poll) αναφορικά με το οικοσύστημα επιχειρηματικής επιτάχυνσης,  στην οποία πήραν μέρος κοινό και νεοφυείς επιχειρήσεις που παρακολούθησαν την εκδήλωση με ενδιαφέρον.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος υπογράμμισε, εκτός των άλλων, την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν τα ερευνητικά ινστιτούτα στην περιοχή της Ηλείας και να δοθεί βαρύτητα στην ενίσχυση της έρευνας αλλά και στην αναζήτηση κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα στηρίξουν τη νεανική επιχειρηματικότητα του τόπου. Άπαντες οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη ενσωμάτωσης της καινοτομίας σε όλα τα στάδια της αγροδιατροφικής αλυσίδας και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την ανάπτυξη και ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα