22/11/202114:49

Πύργος: Τα Εισόδια της Θεοτόκου εορτάστηκαν στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ

Με  τον προσήκοντα σεβασμό και την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την μη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού, εορτάστηκε στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου, η  μεγάλη και ευφρόσυνη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εις τα «Άγια των Αγίων», τα οποία και αποτελούν το προοίμιον της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού Πατρός.

Η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, είναι μία από τις πιο σημαντικές και μεγαλύτερες εορτές προς το πρόσωπο της Παναγίας μας. Η Θεοτόκος είναι η αγιότερη ανθρώπινη ύπαρξη, η Οποία επιλέχτηκε από το Θεό ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα κορίτσια, για να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό στη διαδικασία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο της μονάδος, όπου κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, πλαισιούμενος από τον  Αιδεσιμολογιότατο π. Γεώργιο Μάντζιο (Στρατιωτικό Ιερέα-Λοχαγό), καθώς επίσης και από τους  Αιδεσιμότατους π. Νικόλαο Κατσηδήμα και π. Νεκτάριο Συμεωνίδη. Ανήμερα της εορτής την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών τέλεσε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Μάντζιος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ορθοτομώντας τον θείο Λόγο, παρουσία του Διοικητού της μονάδος κ. Ιωάννου Μπλούνα (Αντισυνταγματάρχη  Τεχνικού),  με θεολογική σαφήνεια και γλαφυρότητα, αναφέρθηκε εκτενώς στην σπουδαιότητα της Θεομητορικής αυτής εορτής, ως σχέδιο της Θείας Οικονομίας, παροτρύνοντας τους παρισταμένους να γίνουν έμψυχοι Ναοί Του Θεού, αφού το σώμα κάθε ανθρώπου σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία, πρέπει να αποτελεί Ναό και κατοικητήριο του Θεού!

 

Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα