Τα Βαρώσια θα γίνουν και πάλι Λας Βέγκας – News.gr
19/06/201916:13

Τα Βαρώσια θα γίνουν και πάλι Λας Βέγκας – News.gr

[ad_1]

Δήλωση του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ

«Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων, η οποία είναι πόλη φάντασμα, θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας», δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας ότι το ψευδοκράτος θα αποκτήσει «εμπορική αξία».

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA που μετέδωσε το sigmalive.com, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι παλαιότερα τα Βαρώσια ήταν μια πόλη που προσέλκυε διασημότητες όπως η Μέρλιν Μονρόε και η Σοφία Λόρεν, προσθέτοντας ότι «θα έρθουν και πάλι στα Βαρώσια οι διάσημοι του κόσμου και θα ζωντανέψει».

Σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ, «το νομικό καθεστώς στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων (σ.σ. η πάλαι ποτέ τουριστική περιοχή της Αμμοχώστου) θα οριστεί ξανά», υποστηρίζοντας ότι εκεί υπάρχουν και οθωμανικές περιουσίες οι οποίες ανήκουν στη Διοίκηση Βακουφίων η οποία αποτελεί εγγύηση για τους Τ/Κ. «Οι κάτοικοι της κλειστής πόλης των Βαρωσίων θα μπορούν να έρθουν να ζήσουν στην περιοχή», ανέφερε, λέγοντας ότι είναι ευτυχισμένος για την απόφαση αυτή.

«Αυτός είναι ένας μεγάλος δρόμος. Μπροστά μας έχουμε την αρχή μιας νέας περιόδου. Μετά την δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Ερτζάν (Τύμπου) θα αυξηθούν οι πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη. Αυτό θα σημαίνει μεγάλη αύξηση του τουρισμού», ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι από εδώ και πέρα δεν θα μπορεί να υπάρξει λύση ομοσπονδίας. «Δίνουμε ένα μήνυμα στον κόσμο. Στο νησί υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο κράτη. Από δω και μπρος δεν μπορεί να υπάρξει ομοσπονδία. Το ψευδοκράτος θα συνεχίσει τον δρόμο του», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι έχουν πάντοτε πίσω τους την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη.

Απευθυνόμενος στην ε/κ πλευρά, είπε «ελάτε πλέον να μάθουμε να ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, από εδώ και μπρος δεν γίνεται λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο. Αυτό έχει αποκαλυφθεί».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε, ακόμη, ότι παρακολουθεί με μεγάλη χαρά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. «Ως “πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους, ευχαριστώ χίλιες φορές στο όνομα του “τ/κ λαού», ανέφερε.

Σχετικά Tags
Τουρκία Αμμόχωστος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα