Ταϊβάν: Τέσσερις γάμοι και… ένα πρόστιμο για νιόπαντρο ζευγάρι
Δύο νεόνυμφοι στην Ταϊβάν παντρεύτηκαν και χώρισαν τέσσερις φορές προκειμένου να εκμεταλλευτούν ένα νομικό κενό της χώρας
Με πρόθεση να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την άδεια που δικαιούνται οι νιόπαντροι, ένα ζευγάρι από την Ταϊβάν βρήκε έναν… περίεργο τρόπο για να επεκτείνει τον μήνα του μέλιτος. Τι έκανε; Παντρεύτηκε τέσσερις φορές σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα! Την πρωτοφανή είδηση επιβεβαίωσε η γενική διεύθυνση απασχόλησης της Ταϊπέι, τονίζοντας πως ορισμένοι πολίτες δεν σταματούν πουθενά προκειμένου να εκμεταλλευθούν κάποια προνόμια.
Οι επιχειρήσεις στην Ταϊβάν είναι νομικά υποχρεωμένες να προσφέρουν οκτώ ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών σε νεόνυμφους. Το περασμένο έτος λοιπόν, σύμφωνα με τις αρχές, ένας τραπεζοϋπάλληλος ζήτησε 32 ημέρες άδειας, έχοντας εκμεταλλευτεί τον συγκεκριμένο νόμο. Έτσι, σε μια περίοδο 37 ημερών, ο ίδιος και η σύζυγός του παντρεύτηκαν τέσσερις φορές και χώρισαν τρεις, ζητώντας οκτώ ημέρες για καθέναν από τους γάμους τους.
Διαβάστε επίσης: Φλόριντα: Αεροπλάνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προσθαλασσώνεται ανάμεσα σε κολυμβητές
Η τράπεζα αρνήθηκε το αίτημά του και έτσι, ο υπάλληλος έκανε προσφυγή στη γενική διεύθυνση απασχόλησης της Ταϊπέι. Μάλιστα, αρχικά επιβλήθηκε στον εργοδότη του πρόστιμο 20.000 δολαρίων Ταϊβάν (δηλαδή 590 ευρώ) για παραβίαση των ρυθμίσεων αναφορικά με τη χορήγηση άδειας. Βάσει νόμου άλλωστε, δεν υπάρχει κανένα όριο για το πόσο συχνά μπορεί ένας υπάλληλος να ζητήσει άδεια γάμου.
Η τράπεζα, η οποία ήταν διατεθειμένη να προσφέρει μόνο οκτώ ημέρες διακοπών, υποστήριξε ότι ο άνδρας είχε «εκμεταλλευθεί» τον νόμο, ενώ την ίδια η υπόθεση απέκτησε κεντρικά χαρακτηριστικά στην επικαιρότητα καθώς στα social media άλλοι μιλούσαν κατά και άλλοι υπέρ του εργαζόμενου.
«Απίστευτο, αυτός ο τύπος παίζει με τους γάμους και τα διαζύγιά του. Και αν θέλει να παντρεύεται και να χωρίζει κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβει άδεια ασθένειας παρά άδεια γάμου», ήταν ένα από τα χαρακτηριστικότερα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.
Τελικά, την περασμένη εβδομάδα, η γενική διεύθυνση απασχόλησης ακύρωσε το πρόστιμο που επέβαλε στην τράπεζα και σε ανακοίνωσή της τόνισε πως «αναγνώρισε ότι έγινε λάθος». Από τη μεριά του, ο εργαζόμενος, που από τότε έχει παραιτηθεί από την τράπεζα, κάλεσε την διεύθυνση απασχόλησης προκειμένου να παραπονεθεί για 24 ημέρες άδειας, τις οποίες δεν του είχε δώσει ο πρώην εργοδότης του.
Η συγκεκριμένη υπόθεση θυμίζει το θέμα που είχε απασχολήσει έντονα την Ταϊβάν τον Μάρτιο, όταν και πάνω από εκατό άνθρωποι, νέοι στην πλειονότητά τους, άλλαξαν νομίμως το μικρό τους όνομα σε «Γκούι Γου», που σημαίνει «σολωμός». Με δεδομένο πως η αλλαγή ονόματος στην Ταϊβάν είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, οι ντόπιοι εκμεταλλεύθηκαν την προσφορά ενός εστιατορίου που έδινε δωρεάν σούσι σε όποιου το όνομα περιλαμβανόταν η λέξη «σολωμός».
ethnos.gr