10/04/202419:58

ΤΕ ΚΚΕ Ηλείας: Ρίζος Μαρούδας: “Να δυναμώσει ο δρόμος της κοινωνικής συμμαχίας, της συνολικής διεξόδου για το λαό”

Ένα μαχητικό κάλεσμα συμπόρευσης το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες του επόμενου διαστήματος, αλλά και στις κάλπες των ευρωεκλογών, απηύθυνε από την συγκέντρωση της ΤΕ Ηλείας στην Ξυλοκέρα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του κόμματος.

Στην πλατεία του χωριού, βρέθηκαν αγρότες και άλλος λαϊκός κόσμος, ενώ το άνοιγμα εκ μέρους της ΤΕ πραγματοποίησε ο Νίκος Γκότσης.

Κοινά προβλήματα που απαιτούν αντίστοιχη απάντηση

Σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική διαχρονικά της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τη στηρίζουν και στην Ελλάδα ο Ρ. Μαρούδας, επεσήμανε ότι και μπροστά στις ευρωεκλογές, ο λαός έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει την δύναμή του και με την ψήφο του στο κόμμα.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη συνολικά στην ελληνική επικράτεια. Όλες οι πολιτικές που αναπτύχθηκαν μέχρι σήμερα μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Χαμηλοί μισθοί και συντάξεις που δεν αφήνουν περιθώρια να μπορείς να έχεις ποιοτική ζωή», υπογράμμισε και μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

«Στον αγροτικό τομέα έχουμε τις συνεχείς μειώσεις του εισοδήματος των βιοπαλαιστών αγροτών, με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, αλλά και με τις πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα, ανεξάρτητα αν φτάνουν πέντε έως δέκα φορές ακριβότερα στο ράφι, όπου όλοι είμαστε καταναλωτές. Όλο αυτό το πλέγμα των προβλημάτων, δημιουργεί αβεβαιότητα που σήμερα υπάρχει πλατιά στον λαϊκό κόσμο. Σε αυτά προστίθεται η κατάσταση την Υγεία, με τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών για να προσφέρεται δωρεάν ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.

Το ίδιο και στην Παιδεία με τους αγώνες των φοιτητών ενάντια στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή της με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που όπου θα χρειάζεται οι οικογένειες μας να πληρώνουν τα πάντα για τα παιδιά μας για να έχουν ό,τι χρειάζονται και αν μπορούν να τα καταφέρουν. Όλα αυτά μας αφορούν. Όλο το αντιλαϊκό πλέγμα που ξετυλίγεται αφορά όλο το λαό, δεν αφήνει κανέναν που να μην ακουμπάει στην καθημερινότητά του».

Υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ζητήματα που το ΚΚΕ έχει αναδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του να οργανώνουν και να συμμετέχουν μπροστάρηδες στους καθημερινούς αγώνες σημείωσε πως η περαιτέρω ενίσχυσή του μπορεί να έχει ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία τους.

«Μπορεί να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία εργατικής τάξης, βιοπαλαιστών αγροτών, μικρών αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας τους, των γυναικών των φτωχών νοικοκυριών, των συνταξιούχων. Πρόκειται για δύναμη που θα δώσει ώθηση, σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, των μηχανισμών τους όπως η ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που στηρίζουν συνολικά αυτό το δρόμο.

Πρόκειται για δύναμη που σε μια πορεία μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική συνολικά. Το ΚΚΕ κρατάει ψηλά αυτή τη σημαία. Έχει εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, στο κριτήριό του, πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιήσει την εμπειρία του, να βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματα που πρέπει, να σκεφτεί πιο πολιτικό κριτήριο είναι προς το συμφέρον του, να δει τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν σε όλα τα άλλα κόμματα είτε κυβέρνησαν, είτε σπρώχνουν σε ανώδυνες για το συνολικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα διεξόδους, ώστε να εκτονώνεται και η λαϊκή αγανάκτηση. Εμείς θα βρισκόμαστε εκεί να δείχνουμε το δρόμο, να ωθούμε προς τη ριζική λύση των προβλημάτων, με την εργατική εξουσία, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και αυτή την πορεία θα φωτίζουμε πάντα όλο και πιο δυνατά».

“Να κάνουμε και την κατάλληλη πολιτική επιλογή”

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Θανάση Βομπίρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), που αναφέρθηκε στους διαχρονικούς αγώνες του κόμματος για τη στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών και τον Βασίλη Κατσαριώτη, μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΗ όπου αφού αναφέρθηκε στο τί κατέκτησαν οι αγρότες με τους αγώνες τους υπογράμμισε:

«Σήμερα εκτός απ’ τη δράση μας στο κίνημα, χρειάζεται να κάνουμε και την κατάλληλη πολιτική επιλογή. Παρά τις επιφυλάξεις μας και την διαφορετική πορεία που έχουμε ακολουθήσει ήρθε η ώρα σήμερα να επιλέξουμε το δρόμο της σύγκρουσης με τις πολιτικές που μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και θέλουν να μας διώξουν απ’ τα χωράφια και απ’ τον τόπο μας. Όπως αποδείχθηκε και το προηγούμενο διάστημα αυτό το δρόμο ακολούθησε το ΚΚΕ και στα μπλόκα και στο Ελληνικό κοινοβούλιο και στην ευρωβουλή. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το βήμα μαζί με το ΚΚΕ για τις ζωές μας και όχι για τα κέρδη τους!».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα