22/05/202411:31

ΤΕ ΚΚΕ Ηλείας: Συνεχίζεται η δραστηριότητα των μελών και στελεχών του κόμματος στο Νομό

Συνεχίζεται η δραστηριότητα των μελών και στελεχών του ΚΚΕ στο νομό μας. Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε Γαστούνη και Πελόπιο, με ομιλητές τον Χρήστο Γιάνναρο, γραμματέα της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ και της Βάνας Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής, αντίστοιχα. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν απασχόλησαν έντονα τα προβλήματα με το νερό και της ύδρευσης και άρδευσης, ειδικά στη Γαστούνη, που ταλαιπωρούν τα λαϊκά στρώματα. Εκφράστηκε επιπλέον διάθεση προσφοράς, να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού και από νέο κόσμο που εξέφρασε τη θέλησή του για προσφορά.

Αντίστοιχα στα Πελόπιο, επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στις καλλιέργειες τους. Ιδιαίτερα απασχολούν οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα για τους παραγωγούς, το αυξημένο κόστος και το γεγονός ότι σχεδόν το 1/3 των καλλιεργήσιμων εκτάσεων μένουν ακαλλιέργητες. Επίσης, το πρωί της Δευτέρας, στα Νοσοκομεία της Αμαλιάδας και του Πύργου περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ με επικεφαλής την υποψήφια ευρωβουλευτή Βάνα Πατρινού. Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, αναφορές έγιναν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές της δημόσιας Υγείας στο νομό, κύρια από την τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Όπως τονίστηκε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Πύργου, από τις 93 θέσεις γιατρών που θα έπρεπε να εργάζονται στο ίδρυμα, καλύπτονται μόλις οι 43, ενώ το 40% των εργαζομένων στο χώρο είναι συμβασιούχοι! Επισημάνθηκαν τα τεράστια ζητήματα που δημιουργούνται τόσο για τους εργαζόμενους στον χώρο, όσο και για τους ασθενείς και συνοδούς, το γεγονός ότι τα λαϊκά στρώματα του νομού αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα σε Πάτρα, Αθήνα κ.α. με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την οικονομική τους επιβάρυνση. Επίσης, κλιμάκιο της ΤΕ Ηλείας, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας και τον Άγγελο Κολόσακά περιφερειακό Σύμβουλο και μέλος της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ βρέθηκε στο ξενοδοχείο «Grecotel» την Δευτέρα, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους, αξιοποιώντας και το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος για τους εργατοϋπαλλήλους συνολικά στον χώρο του τουρισμού.

Η δραστηριότητα συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες με ομιλίες την Τετάρτη στα Σαβάλια από την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μελος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και την Πέμπτη σε Λεχαινά και Ζαχάρω από το Λουκά Αναστασόπουλο μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και το Χρήστο Γιάνναρο γραμματέα του ΚΚΕ στο Νομό αντίστοιχα. Επίσης κλιμάκια του ΚΚΕ θα περιοδεύσουν σε χωριά του Νομού και σε εργασιακούς χώρους όπως στις υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας, τα εργοτάξια της Εθνικής Πατρών – Πύργου και τα εργοστάσια Κύκνου και Pumaro.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα