07/03/202313:45

Τέμπη: Σε αναστολή καθηκόντων και στο Πειθαρχικό οι εμπλεκόμενοι γιατροί για την αναρρωτική στον επιθεωρητή – Τι έδειξε η ΕΔΕ

Τέμπη: Σε αναστολή καθηκόντων και στο Πειθαρχικό οι εμπλεκόμενοι γιατροί για την αναρρωτική στον επιθεωρητή – Τι έδειξε η ΕΔΕ

Σε αναστολή καθηκόντων τίθενται οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου του Βόλου που έδωσαν την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ παραπέμπονται από το υπουργείο Υγείας και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για περαιτέρω ποινές, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Το πόρισα της ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ολοκληρώθηκε και διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητάς του.

Αυτό που προκύπτει πάντως από την ΕΔΕ και επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του ethnos.gr είναι ότι η αναρρωτική άδεια δόθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ χωρίς να έχει γίνει καμία εξέταση ή εργαστηριακός έλεγχος στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Γι αυτό και οι δύο γιατροί που φέρονται να εμπλέκονται – ο Διευθυντής και ο Επιμελητής που υπογράφει την αναρρωτική άδεια – τίθενται σε αναστολή καθηκόντων ενώ αναμένεται να ακολουθηθούν και άλλες διαδικασίες αφού θα εξετασθούν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Τι έδειξε το πόρισμα της ΕΔΕ

Από την ΕΔΕ προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση.

Στη συνέχεια ο Επιμελητής κατ’ εντολή του Διευθυντή – όπως προκύπτει από το πόρισμα της ΕΔΕ, χορήγησε την 30ήμερη αναρρωτική άδεια στο στέλεχος του ΟΣΕ.

Η διαδικασία σύμφωνα με το πρωτόκολλο

Να σημειωθεί ότι για να εκδοθεί αναρρωτική άδεια πρέπει να προηγηθεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία ενώ θα πρέπει να γίνει και διαγνωστικός έλεγχος.

Μάλιστα για να χορηγηθεί άδεια ενός μηνός πραγματοποιούνται και επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι από μονάδες υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ζήτησε την αναρρωτική άδεια το επόμενο πρωί από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα