25/06/201919:42

Έξι πυρκαγιές από κεραυνούς σε δασικές εκτάσεις σε Γεράκι Αμαλιάδας, Μαζαράκι Πηνείας, Πεύκες, Κρυονέρι, Χελιδόνι και Λάλα Αρχ. Ολυμπίας- Άμεση επέμβαση της Π.Υ.

Τρέχουν και δεν φθάνουν σήμερα Τρίτη οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία τόσο για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην… χωματερή της Σπιάτζας στον Πύργο όσο και για τις τέσσερις ακόμη περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις σε διάφορες περιοχές του Νομού εξαιτίας των κεραυνών.

Συγκεκριμένα, τις μεσημεριανές ώρες η ξαφνική καταιγίδα και οι κεραυνοί «πυροδότησαν» σχεδόν ταυτόχρονα δύο δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Γεράκι Αμαλιάδας και Μαζαράκι Πηνείας.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας ήταν άμεση και αποτελεσματική καθώς αντιμετωπίστηκαν χωρίς να προλάβουν να πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Επίσης, οι άνδρες της Πυροσβεστικής στην Ηλεία κλήθηκαν να επέμβουν άμεσα και για την κατάσβεση σε εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν το απόγευμα της Τρίτης πάλι από κεραυνούς σε δασικές εκτάσεις στα χωριά Βύλιζα (Πεύκες), Κρυονέρι Χελιδόνι και Λάλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

(φωτο αρχείου)

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα