26/02/202117:14

Θ. Βασιλόπουλος: Ανοίγει η τηλεκπαίδευση για τους νέους αγρότες για να πληρωθούν την 2η δόση ενίσχυσης!

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ   για  την έναρξη της τηλεκπαίδευσης  των προγραμμάτων  κατάρτισης του υπομέτρου 6.1  για την ενίσχυση Νέων Αγροτών, που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση της 2ης  δόσης της οικονομικής ενίσχυσης στους νέους αγρότες.

Την διαβεβαίωση έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος από την διοίκηση του οργανισμού και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο Σέρκο Χαρουτουνιάν τον οποίο συνάντησε στην Αθήνα.

Τα προγράμματα κατάρτισης  είχαν διακοπεί  εξαιτίας  της πανδημίας του Covid 19 στις 10 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκαν ξανά δια ζώσης  από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου 2020 όπου σταμάτησαν λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Όπως επεσήμανε ο κ Βασιλόπουλος το αίτημα για να συνεχιστούν τα προγράμματα κατάρτισης είναι καθολικό όχι μόνο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και άλλες περιοχές της χώρας γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή η καταβολή της 2ης  δόσης της ενίσχυσης και πρόσθεσε: « Ενημερώθηκα από την διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα ότι σχεδιάζει άμεσα να ξεκινήσουν τα προγράμματα κατάρτισης με τηλεκπαίδευση για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της επιμόρφωσης των νέων αγροτών μας και να τους καταβληθεί η δόση που εκκρεμεί.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό όπως με ενημέρωσαν για το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης και από τα κατά τόπους παραρτήματα.  Η καταβολή της   ενίσχυσης  στους αγρότες είναι σημαντικό εργαλείο  για τη συνεχίσουν την αγροτική ενασχόλισή τους με την γη»

*Από παλιότερη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη κ Βασιλόπουλου  με την διοίκηση του ΕΛΓΟ κκ Χαρουτουνιάν – Χατζηνικολάου  

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα