02/01/202313:16

Θ. Βασιλόπουλος: «Χτίζουμε στην φετινή χρυσή χρονιά του ελαιολάδου…»- Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης για την ελαιοκομική περίοδο

Θ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Χτίζουμε στην φετινή χρυσή χρονιά του ελαιολάδου…»
• Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης για την ελαιοκομική περίοδο

Στους 25.000 με 27.000 τόνους εκτιμάται ότι θα κλείσει η φετινή ελαιοκομική περίοδος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας που θεωρείται από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων στην Περιφέρειά μας καθώς και στην χώρα μας γενικότερα. Με την τιμή να «αγγίζει» τα 5 ευρώ το κιλό για τον παραγωγό και την ποιότητα σε εξαιρετικό επίπεδο το τοπικό ελαιόλαδο ισχυροποιήθηκε στην διεθνή αγορά έπειτα και από τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η ξηρασία στις παραγωγές της Ισπανίας και Ιταλίας. Βασικό ζητούμενο είναι η φετινή εικόνα να μην είναι συγκυριακή αλλά ως βάση για τα επόμενα χρόνια με τον σχεδιασμό που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον τριετές πρόγραμμα δακοκτονίας και την συνεργασία με τους ελαιοκομικούς φορείς. Σε δηλώσεις που προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος σχολίασε ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα κυριαρχήσει και τα επόμενα χρόνια στην αγροτική παραγωγή της περιοχής μας και πρόσθεσε: « Οι οιωνοί ήταν από την αρχή εξαιρετικοί για την φετινή ελαιοκομική περίοδο και τώρα που οδεύουμε προς το τέλος της αφού μένει περίπου ένα ακόμη 30% ελαιοσυγκομιδής καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ήταν από τις καλύτερες χρονιές της τελευταίας δεκαετίας. Τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και τιμής υπάρχει θετικό πρόσημο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στην έναρξη της περιόδου με την έλλειψη εργατικού δυναμικού. Χτίζουμε στην φετινή χρυσή χρονιά και θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το προϊόν μας με ελέγχους που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ συνεχίζουμε την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με βάση το μοντέλο της περασμένης τριετίας. Δεν μπορώ να μην επισημάνω και την ιδιαίτερη συμβολή στα θετικά αποτελέσματα της φετινής χρονιάς από τα ελαιοτριβεία μας που δούλεψαν στο σύνολό τους σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την περιβαλλοντική νομοθεσία.»
Εξωστρέφεια και εξαγωγές…

Στις εκθέσεις που θα ακολουθήσουν τη νέα χρονιά σε Ελλάδα και εξωτερικό με στόχο την προώθηση του ελαιολάδου στις αγορές αναφέρθηκε ο κ Βασιλόπουλος τονίζοντας τα εξής: « Η αυξανόμενη ζήτηση του ελαιολάδου μας που σχετίζεται με τη δημοτικότητα της μεσογειακής κουζίνας μας δημιουργεί μεγαλύτερο το αίσθημα εξωστρέφειας. Η παρουσία της Περιφέρειας μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης θα είναι εντονότερη τη νέα χρονιά σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις για την προβολή και προώθηση του ελαιολάδου μας αλλά και των άλλων προϊόντων μας.»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα