15/08/202317:02

Θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη – «Η Χριστιανοσύνη θρησκεία ειρήνης και πραότητας»

Χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην ιστορική Μονή Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Πλήθος πιστών από όλο τον κόσμο βρέθηκαν για να προσκυνήσουν τη Παναγία Σουμελά, στο Μοναστήρι που αποτελεί ιστορικό ορόσημο πίστης των απανταχού Ποντίων.

Σε κλίμα κατάνυξης και υπό τη σκιά της βαριάς ιστορικότητας που κουβαλάει αυτός ο τόπος, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο κήρυγμά του μετά την Λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ενότητα της Ορθοδοξίας, της Χριστιανοσύνης,. Έστειλε μήνυμα ειρήνης λέγοντας ότι η Χριστιανοσύνη, είναι θρησκεία ειρήνης και πραότητας, ενώ αργότερα σε δηλώσεις του που έκανε και στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι είναι τιμή για τον ίδιο επί 10 χρόνια να έρχεται στην Παναγία Σουμελά, σε αυτά τα ευλογημένα χώματα της Μικράς Ασίας, όπου υπάρχουν οι νεκροί μας και να τιμούμε αυτόν εδώ τον τόπο.

Ερωτηθείς για τις δυσκολίες σε σχέση με την άδεια μέχρι να γίνει η Θεία Λειτουργία που αντιμετώπισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος και είπε ότι όλα αυτά πέρασαν και είπε μάλιστα χαρακτηριστικά «happy end».

Ανταπόκριση – Τραπεζούντα: Γιάννης Μανδαλίδης

ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα