11/06/202120:39

Π. Θεοδωρακόπουλος: “Ο πρωτογενής τομέας ζει όλο τον Νομό μας, ας μην τον σκοτώσουμε…”

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Πηνειού, αλλά και όλης της Ηλείας, έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους. Τα μέτρα στήριξης είναι ελλιπή, ενώ τα προβλήματα στις «κουτσουρεμένες» επιχορηγήσεις είναι πολλά.

Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών και κηπευτικών δεν έχουν ακόμα καμία ενημέρωση για το εάν και το πότε θα αποζημιωθούν!

Οι αιτήσεις για την Άμεση Επιχορήγηση στο υπαίθριο καρπούζι, την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, απορρίπτονται η μία μετά τη άλλη.  Όσοι «τυχεροί» δεν απορριφθούν θα περιμένουν την αποζημίωσή τους στο τέλος του έτους!

Όσον αφορά αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους παγετούς Μαρτίου και Απριλίου, αυτές δεν βρίσκονται καν στο τραπέζι…

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθαν να προστεθούν οι πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, που αποτέλεσαν την… ταφόπλακα στην παραγωγή της Ηλείας. Εσπεριδοειδή, καρπούζι, φράουλα, πατάτα, στον ηλειακό Κάμπο, σταφίδα και αμπέλια στην ορεινή Ηλεία, είτε καταστράφηκαν, είτε πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.

Οι κτηνοτρόφοι μας βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, με μεγάλη απώλεια εισοδήματος, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για ενίσχυση από τα de minimis.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν νοιάζεται για την Ηλεία. Ο Δήμος Πηνειού, ως ο πιο κοντινός θεσμός στον πολίτη, αντί να αναλώνεται σε «ενημερωτικές φιέστες» για τους αγρότες, θα πρέπει άμεσα να σταθεί στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστικές απαντήσεις και στήριξη στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Όπως και όλοι οι Δήμοι της Ηλείας.

Ο πρωτογενής τομέας ζει όλο τον Νομό μας, ας μην τον σκοτώσουμε…

Πάνος Θεοδωρακόπουλος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πηνειού

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα