10/04/202419:41

Θεσσαλονίκη: 15χρονος κάλεσε στο «100» για να σώσει την 44χρονη μητέρα του από τον 50χρονο πατέρα του

Μια νέα σοβαρή υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, με θύμα μια 44χρονη μητέρα και τον ανήλικο γιο της και δράστη έναν 50χρονο με ποινικό παρελθόν, απασχολεί τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Ο άντρας συνελήφθη χθές μετά από καταγγελία του 15χρονου γιου του στην αστυνομία, στην οποία περιέγραψε την συστηματική κακοποίηση που δέχεται ο ίδιος και η μητέρα του από τον 50χρονο κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για να καλέσει στη Άμεση Δράση στάθηκε το γεγονός ότι πληροφορήθηκε από οικογενειακή φίλη ότι η μητέρα του βρισκόταν στο σπίτι τους και δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ο ανήλικος, ο οποίος έχει βιώσει πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ανησύχησε και κάλεσε στην Άμεση Δράση. Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς, αισθάνθηκε ότι η μητέρα του κινδυνεύει και εκείνος δεν βρισκόταν κοντά για να την προστατεύσει από τον πατέρα του και έτσι ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας.

Ο ανήλικος εξήγησε στους αστυνομικούς ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τον 50χρονο και οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στη σύλληψή του.

Ο άντρας, με καταγωγή από την Αλβανία, οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, απλή και επικίνδυνη, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης στο παρελθόν ενώ είναι σεσημασμένος για κακούργημα.

Σημειώνεται ότι εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η γυναίκα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της, ωστόσο πρόκειται για αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Πηγή: Protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα