22/12/202213:07

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρο ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά σε καταδίωξη

Ελεύθερος με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατά τη διάρκεια καταδίωξης πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο λίγες ημέρες μετά, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ιπποκράτειου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον 34χρονο αστυνομικό. Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει  ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην απολογία του ο 34χρονος επανέλαβε όσα είχε πει και στην πρώτη απολογία και απάντησε σε συμπληρωματικές ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν γνώριζε ότι ο 16χρονος ήταν Ρομά δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν ήξερα. Η δεύτερη ερώτηση που δέχτηκε ήταν ποια σφαίρα βρήκε τον 16χρονο.

«Ήταν υποχρεωμένοι ο εισαγγελέας και ο ανακριτής να επιβάλουν το ίδιο μέτρο. Δεν θα μπορούσε να αλλάξει», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 34χρονου αστυνομικού Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ανακριτής είναι ήδη σε συνεργασία με ειδικό εργαστήριο για το υλικό που προήλθε από τις κάμερες προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη, ενώ θα γίνει ειδική βαλλιστική έρευνα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης τόνισε ότι η «δικαιοσύνη αποφάσισε και οφείλουν οι πάντες να σεβαστούν την απόφαση αυτή». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες στους αστυνομικούς και να ενισχυθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμούς «έτσι ώστε οι αστυνομικοί να έχουν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια», υπογράμμισε.

Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα