15/09/202114:00

Δήμος Πύργου: Θετική απάντηση Δημάρχου Πύργου στην επιστολή-πρόσκληση του πρόεδρου του τμήματος Μουσειολογίας Γ. Παναγιωτόπουλου για μια ακόμη προσπάθεια διάσωσης του Τμήματος στον Πύργο

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

 

Θετική απάντηση Δημάρχου Πύργου στην επιστολή-πρόσκληση του πρόεδρου του τμήματος Μουσειολογίας Γ. Παναγιωτόπουλου

 

Θετική και άμεση είναι η απάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου στην επιστολή-πρόσκληση του πρόεδρου του τμήματος Μουσειολογίας Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Ως γνωστό, ο κ. Παναγιωτόπουλος απέστειλε επιστολή όπου ζητά συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του τμήματος στον Πύργου, να συζητηθούν ζητήματα που μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυσή τους αλλά και η πιθανή ανάπτυξη του τμήματος με ότι αυτό σημαίνει για την πορεία του.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, απαντά θετικά στην πρόσκληση, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα για άλλη μια φορά το σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών για το πεισματικό «λουκέτο» στα Πανεπιστημιακά Τμήμα της Ηλείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η πρόταση που υπέβαλε τότε το Πανεπιστήμιο της Πάτρας διαψεύστηκε παταγωδώς. Κι αυτό ήταν κάτι που εμείς το τονίζαμε συνεχώς κι εγκαίρως. Απλά, σε μας δεν έδωσαν το δικαίωμα να δούμε τη βιωσιμότητα του Τμήματος Μουσειολογίας. Αποφάσισαν από μόνοι τους νωρίτερα, μόνο που τους…ξέφυγαν αρκετά τμήματα του Πανεπιστημίου όπως αποδείχθηκε περίτρανα με τη διαμόρφωση των φετινών  βάσεων και εισαγωγής φοιτητών. Ουσιαστικά η προβλεψιμότητά τους αφορούσε μόνο την Ηλεία, κάτι που τελικά μάλλον μεταφράζεται σε …φόβο τους, ότι το τμήμα είναι στην πραγματικότητα και βιώσιμο και ανταγωνιστικό».

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα