14/12/202313:25

Θλίψη σε Πύργο και Κρέστενα: “Έφυγε” από τη ζωή ο πολιτικός μηχανικός και αγωνιστής της Αριστεράς Γιάννης Σεφερλής

Εξέπνευσε την Τετάρτη 14/12, σε ηλικία 75 ετών, ο αγωνιστής της Αριστεράς, πολιτικός μηχανικός, Γιάννης Σεφερλής ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο του Πύργου.

Ο εκλιπών υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) και της οργάνωσης Ηλείας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της.

Ο Γιάννης Σεφερλής από τα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ από όπου αποχώρησε το 1989, διαφωνώντας με τις συγκυβερνήσεις Τζαννετάκη-Ζολώτα.

Παρέμεινε πάντα στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων ως στέλεχος του ΝΑΡ αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έως πρόσφατα που αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας. Γνωστός στην Ηλεία μέσα από την δράση του στο παράρτημα του τοπικού ΤΕΕ, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Πύργου, με την κίνηση «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στον Δήμο Πύργου», ενώ συμμετείχε ενεργά στην περιφερειακή κίνηση «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα».

Κομμουνιστής που διακρινόταν για την αγωνιστική του συνέπεια, ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς, τη βαθιά γνώση των τοπικών-λαϊκών προβλημάτων, τη μετωπική αντίληψη και ενωτική πρακτική, τη λαϊκότητα, τη ντομπροσύνη και το χιούμορ του. Ιδιαίτερη ήταν και η συμβολή και η βοήθεια του στα προβλήματα των σεισμόπληκτων της Ηλείας. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός σε φίλους, συντρόφους και γενικότερα στον λαό του Πύργου και της Ηλείας.

«Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του ΝΑΡ και της νΚΑ θα τον θυμόμαστε με βαθιά συγκίνηση. Στη μνήμη του Γιάννη, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ευγενική υπόθεση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης που αποτέλεσε και πυξίδα της ζωής του» ανέφερε η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του ΝΑΡ .

Η κηδεία του Γιάννη Σεφερλή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (15/12) στις 3μμ στην Κρέστενα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα