02/04/202412:52

Θρήνος στην Πάτρα: «Έφυγε» ο μικρός Παναγιώτης μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι ο μικρός Παναγιώτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 13 χρονών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.  Σχεδόν τρία χρόνια πάλεψε με την επάρατη νόσο. 

Χθες Δευτέρα 1/04/2024, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ο Παναγιώτης πέταξε στον ουρανό.

Μητέρα Παναγιώτη: «Ήταν η αναπνοή μου»

Παρ’ ότι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες και οι θεράποντες γιατροί του Παιδοογκολογικού Τμήματος Αγλαΐα Κυριακού του είχαν δώσει μέρες ζωής, εκείνος συνέχιζε να ζει. Λες και άκουγε τη διαρκή προσευχή της αγαπημένης του μανούλας, της Βασιλικής Κόρακα, που συνεχώς έλεγε «δεν τον έχω χορτάσει θέλω χρόνο ακόμα. Δεν μπορεί να αδειάσει τόσο γρήγορα η αγκαλιά μου. Μου έδινε ζωή και δύναμη. Ήταν η αναπνοή μου. Πάντα μου κρατούσε το χέρι και μου έλεγε ‘’θα τα καταφέρουμε’’».

Ο μικρός Παναγιώτης την Κυριακή θα γίνονταν 13 ετών. Ήταν ένα παιδί γενναίο, που έκανε όνειρα για τη ζωή του. Αγαπούσε τη μουσική και το τραγούδι. Μάθαινε πιάνο και ήθελε με τις μελωδίες του να γεμίζει χαρά τον κόσμο. Όπως χαρά σκορπούσε και στη σχολική κοινότητα του 61ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, όπου φοιτούσε. Ο Παναγιώτης ήταν ένα παιδί που μοιραζόταν τα πάντα με τους γύρω του. Ακόμα κι όταν ήταν ασθενής, είχε το βλέμμα του στραμμένο στους άλλους.

Σε όλη του την περιπέτεια είχε δίπλα του τη μεγάλη οικογένεια της «Φλόγας», όπως και τη γιατρό του Συλλόγου Αφροδίτη Γκινοπούλου, η οποία του πρόσφερε κάθε δυνατή φροντίδα τόσο κατ’ οίκον όσο και στο ΠΓΝΠ. Αξιοσημείωτη είναι και η φροντίδα που του επιφύλαξε το προσωπικό της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής με επικεφαλής τον καθηγητή Γαβριήλ Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του μικρού Παναγιώτη θα τελεστεί αύριο στην Αγία Παρασκευή Πλατανόβρυσης Αχαΐας.

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα