04/09/202012:49

Θρήνος στο Χάβαρι Ηλείας: Ο 34χρονος Κώστας Μελιγκώνης, ο Αλεξιπτωτιστής που έχασε τη ζωή του ύστερα από ελεύθερη πτώση- Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Θλίψη στο Χάβαρι Ηλείας για την απώλεια του αλεξιπτωτιστή που παρασύρθηκε από δυνατούς ανέμους κατά τη διάρκεια νυχτερινής ελεύθερης πτώσης τραυματίστηκε θανάσιμα. Πρόκειται για τον 34χρονο Κώστα Μελιγκώνη την απώλεια του οποίου ανακοίνωσε επίσημα το  Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια άσκησης, ο αλεξιπτωτιστής βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης -κάτι που σήμανε συναγερμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Τα αίτια και οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνούνται.

Η είδηση του θανάτού του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινωνία όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός καθώς ο άτυχος 34χρονος διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με το χωριό καταγωγής του και το επισκεπτόταν συχνά παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε και ζούσε στην Αθήνα.

Ο 34χρονος Κώστας διέμενε μόνιμα στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου θα γίνει και η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγ. Ευθυμίας, ενώ θα ταφεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Το iliaweb.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος.

ΗΛΙΔΑ Κάμπος News - Θρήνος στο Χαβάρι : Ο 34χρονος Κώστας Μελιγκώνης, ο νεκρός αλεξιπτωτιστής

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα