29/01/202121:13

Θρήνος στο μπάσκετ: «Έφυγε» από τη ζωή ο προπονητής Τάκης Ξουρίδας

Ο Τάκης Ξουρίδας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ

Ο Τάκης Ξουρίδας «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν μετά από κρίσιμες επεμβάσεις.

Ο Τάκης Ξουρίδας υπήρξε αθλητής και εν συνεχεία προπονητής για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, έχοντας να παρουσιάσει σημαντικό έργο, σε Μακεδονικό, ΒΑΟ, ΜΕΝΤ, Ηρακλή, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Αίαντα Ευόσμου, Ερμή Λαγκαδά και ΧΑΝΘ.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του Τάκη Ξουρίδα εξέδωσαν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και η ΕΚΑΣΘ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

“Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Τάκη Ξουρίδα, ο οποίος “έφυγε” σε ηλικία 64 ετών, αφήνοντας ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Τάκης Ξουρίδας, ένας άοκνος εργάτης του αθλήματος, έδωσε μεγάλη μάχη με τον θάνατο τις τελευταίες ημέρες, την οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει.

Στην αθλητική του καριέρα, αγωνίστηκε από το 1970 έως το 1981 με την ομάδα του ΒΑΟ, με την οποία πανηγύρισε δύο φορές την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία, ενώ έγραψε τον επίλογο με τα χρώματα του Ερμή Λαγκαδά το 1982. Έκτοτε, ασχολήθηκε με την προπονητική, η οποία αποδείχθηκε η μεγάλη του αγάπη.

Εργάστηκε σε όλες τις βαθμίδες του αθλήματος, από τα τμήματα υποδομής μέχρι τις ανδιρικές ομάδες, συνεργαζόμενος -μεταξύ άλλων- με Μακεδονικό, ΒΑΟ, ΜΕΝΤ, Ηρακλή, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Αίαντα Ευόσμου, Ερμή Λαγκαδά και ΧΑΝΘ.

Στη διάρκεια της προπονητικής καριέρας του πανηγύρισε την κατάκτηση δέκα (10) τίτλων, ενώ έδωσε το “παρών” σε ευρωπϊκές διοργανώσεις με τη γυναικεία ομάδα της ΜΕΝΤ (Lilliana Roncetti Cup) και την ανδρική ομάδα του Ηρακλή (Saporta Cup).

Πέραν αυτών, διετέλεσε καθηγητής στις σχολές προπονητών καλαθοσφαίρισης για περισσότερα από δεκαπέντε (15) χρόνια, ενώ τον Απρίλιο του 2015 δίδαξε σε διήμερο σεμινάριο που διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΣΕΠΚ, στα Ιωάννινα.

Ο Τάκης Ξουρίδας υπήρξε ένα επιφανές μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στο σύνολο της καριέρας του, ένας σπουδαίος άνθρωπος και μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Το κενό που αφήνει, είναι τεράστιο”.

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΘ:

“Ένα σημαίνων στέλεχος του μπάσκετ, με μεγάλη ιστορία στους αγωνιστικούς χώρους και σπουδαία προσφορά μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του, ο Τάκης (Δημήτρης) Ξουρίδας, “έφυγε” αναπάντεχα σε ηλικία 64 ετών.

Η μάχη του με το θάνατο, τις τελευταίες τρεις μέρες αποδείχθηκε άνιση. Ο Τάκης δεν είναι πια κοντά μας.

Η ΕΚΑΣΘ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια”.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα