02/12/202014:15

Τηλεδιάσκεψη Αυγερινοπούλου – Διγαλάκη: Προοπτικές συνεργασίας με Αμερικανικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και λειτουργίας τους στην Ηλεία- «Κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί η Αρχαία Ολυμπία!»

Τηλεδιάσκεψη Αυγερινοπούλου – Διγαλάκη: Προοπτικές συνεργασίας με Αμερικανικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και λειτουργίας τους στην Ηλεία

«Κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί η Αρχαία Ολυμπία!»

Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Βασίλη Διγαλάκη, στην πρόταση για ίδρυση «ομπρέλας» Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Αρχαία Ολυμπία που έθεσε υπόψιν του η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενώ σχολίασε ότι: «η Αρχαία Ολυμπία είναι ένα περιβαλλοντικό και πολιτιστικό κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί!».

Η κα Βουλευτής πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Υφυπουργό για την ανάπτυξη του Ν. Ηλείας και δη της Αρχαίας Ολυμπίας και την ανάδειξή του σε πόλο προσέλκυσης διεθνών φοιτητών στο πλαίσιο της αξιοποίησης της συνεργασίας των 27 αμερικανικών πανεπιστημίων με τα ελληνικά ιδρύματα που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο. Η κα Βουλευτής πρότεινε την ίδρυση «ομπρέλας» Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με έδρα την Αρχαία Ολυμπία, τη δημιουργία ερευνητικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων στο Ν. Ηλείας, αλλά και την ίδρυση προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης (R n D) σε συνεργασία με τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, αλλά και τα Πανεπιστήμια πέριξ της Ηλείας, όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ενώ σαν πρώτο βήμα πρόκρινε τη λειτουργία θερινών σχολείων (summer schools).

Οι προτάσεις της κα Βουλευτού βρήκαν τη θετική ανταπόκριση του κ. Υφυπουργού, καθώς συμπλέουν με τη φιλοσοφία του Υπουργείου Παιδείας, όπως με τον Ν. 4692 για τα πανεπιστημιακά προγράμματα, ενώ το Υπουργείο ηγείται της προσπάθειας εμβάθυνσης της συνεργασίας των ελληνικών ιδρυμάτων με κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την άνοιξη, μετά και την άρση των υγειονομικών περιορισμών, αναμένεται η πραγματοποίηση ημερίδας στην Ηλεία με την παρουσία του κ. Υφυπουργού για τη διερεύνηση των ευκαιριών λειτουργίας Αμερικανικών Πανεπιστημίων στην Ηλεία, αλλά και η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των ιδρυμάτων.

Θυμίζουμε ότι την πρόταση για ίδρυση «ομπρέλας» Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Αρχαία Ολυμπία την είχε θέσει η κα Βουλευτής και στην Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα μέσα στο έτος, την οποία και βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα