06/02/202417:26

Τμήμα Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Πύργου: Ελλειψη μονάδων αίματος της ομάδας 0 θετικό (0+)- Εκκληση για εθελοντική αιμοδοσία

Τι επισημαίνει με ανάρτησή της η Έλσα Ζαχαριαδάκη, υπεύθυνη του Τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Πύργου

Την έλλειψη μονάδων αίματος Ο θετικό επισημαίνει με ανάρτησή της η Έλσα Ζαχαριαδάκη (φωτο), υπεύθυνη του Τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Πύργου.

Πιο συγκεκριμένα η κα Ζαχαριαδακη αναφέρει τα εξής:

«Στο Νοσοκομείο Πύργου νοσηλεύονται ασθενείς ομάδας αίματος Ο θετικό που λόγω μη προσέλευσης Ο θετικών Αιμοδοτών, αδυνατούμε να τους μεταγγίσουμε.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότερες Αιμοδοσίες της χώρας με αποτέλεσμα η βοήθεια που ζητάμε από αυτές να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες μας.

Επίσης το Νοσ. εφημερεύει καθημερινά όλο το 24ωρο και για όλο το νομό και είναι τραγικό η εφημερία να ξεκινάει με 1(ένα) 0 θετικό στο ψυγείο της Αιμοδοσίας.

Κι επειδή το αίμα – όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι λίγοι αλλά τόσο σημαντικοί εθελοντές αιμοδότες μας – δεν είναι νερό να το βρούμε ανοίγοντας μια βρύση, παρά πρέπει να έρθει άνθρωπος να το προσφέρει, καλούμε τον κόσμο να προσέλθει στην Αιμοδοσία Πύργου και Αμαλιάδας για να σώσει τους πάσχοντες του νομού που υποφέρουν.».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα