14/03/202313:10

Δήμος Ηλιδας: Το 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθεί 27-28-29-30 Απριλίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

Το 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας
θα πραγματοποιηθεί 27-28-29-30 Απριλίου 2023
στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

Η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Παπανδρικόπουλο

Το 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος», θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 27-28-29-30 Απριλίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας, σε συνεργασία του Δήμου Ήλιδας, του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και των ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων της Αμαλιάδας. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η στήριξη της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η προώθηση νέων πρακτικών στην οργάνωση και διαχείριση των ερασιτεχνικών θεατρικών παραγωγών, που θα ανανεώσουν και παράλληλα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον για συμμετοχή καλλιτεχνών και θεατών απ΄ όλη την Ελλάδα.

Επίσης με τη διοργάνωση εργαστηρίων, στα οποία θα είναι καλεσμένοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες του Θεατρικού χώρου, επιτυγχάνεται η συμμετοχή ατόμων με διαφορετικές ικανότητες, διαφορετικά ενδιαφέροντα ώστε να αναπτύξουν τα ταλέντα τους σε καινοτόμες μορφές έκφρασης και δημιουργίας. Η Αμαλιάδα με πλούσια παράδοση στο χώρο του Ερασιτεχνικού Θεάτρου, είχε τη τύχη να έχει σπουδαίους ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί στην πόλη της Αμαλιάδας., όπως, τους Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλο, Θοδωρή Ανδρουτσόπουλο, Γιάννη Παπανδρικόπουλο, Πέτρο Γιαννακόπουλο, Δημήτρη Αναστασόπουλο , το Γιώργο Πολάτο και πολλούς άλλους φίλους, όταν και άρχισαν να άρχισε δραστηριοποιούνται με την ομάδα ερασιτεχνών που υπήρχε στην πόλη από το 1948 και είχε ιδρύσει ο αείμνηστος Γιάννης Παπανδρικόπουλος .

Αυτή η παράδοση που δημιούργησαν οι προαναφερόμενοι , συνεχίζεται και σήμερα μέχρι τις μέρες μας, με αποτέλεσμα η Αμαλιάδα να αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ερασιτεχνικό Θέατρο και όλη αυτή η συμβολή να καταγράφεται με τη δημιουργία αυτού του θεσμού. Κάθε χρόνο θα πραγματοποιείται ειδικό αφιέρωμα στον καθένα από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Αμαλιάδας, με τη φετινή χρονιά να είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Παπανδρικόπουλο.


Η διοργάνωση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Οι θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] υπόψη: Βασίλη Καψή, Τηλέφωνο : 26220 24431 & Κιν. 6979753651.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα