Το Γυμνάσιο Σαβαλίων κατέκτησε την 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Πάτρα
Tο Γυμνάσιο Σαβαλίων Hλείας κατέκτησε την 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Πάτρα κερδίζοντας σχολεία από όλη την Δυτική Ελλάδα! Είναι μια μεγάλη επιτυχία που σημαίνει ότι η Ηλεία μας παρά τις όποιες αντιξοότητες, έχει παιδιά με ικανότητες και με γνώσεις κι αυτό μόνο καλές εντυπώσεις μπορεί να μας δημιουργήσει αλλά και προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον.
Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, στο φιλόξενο κτίριο Β1 του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Νέο Λιμάνι), το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.
Ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτούργησε ως προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και τα στοιχεία που συνέθεσαν το διαγωνισμό περιλαμβάνουν τις παρακάτω καινοτομίες:
• Ενιαίο θέμα για όλες τις ηλικίες
• Η εισαγωγή των απλών μηχανών
• Η εισαγωγή μετρήσεων στο Δημοτικό.
Το Σάββατο λοιπόν σημειώθηκε απόλυτη ισορροπία στην εκπροσώπηση της Περιφέρειας, καθώς η ομάδα Met’s Robots εκπροσώπησε την Πάτρα στην κατηγορία Open Γ’-Στ’ Δημοτικού, η ομάδα από το Γυμνάσιο Σαβαλίων (Ηλεία) συμμετείχε στο ιστορικό θέμα του Γυμνασίου “100 χρόνια νεότερη Ελλάδα” και 5 ομάδες από το Αγρίνιο ήταν στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ!
Για όγδοη χρονιά λοιπόν πραγματοποιείται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, αναπτύσσοντας #STEM δεξιότητες. Στον φετινό διαγωνισμό οι μαθητές προετοιμάζουν έξυπνες τεχνολογικές εφαρμογές για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι μαθητές χρειάζεται να αξιοποιήσουν βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (Science, Technology, Engineering and Mathematics), να εργαστούν ομαδικά και να κάνουν έρευνα, έτσι ώστε να καταγράψουν προκλήσεις και να προτείνουν λύσεις. Αναπτύσσοντας δεξιότητες στην επικοινωνία, στην επίλυση προβλημάτων και τον προγραμματισμό, οι μαθητές της χώρας μας μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας και οικονομίας.