Το γυναικείο ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ βγάζει περισσότερα χρήματα από το ανδρικό
18/06/201921:07

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ βγάζει περισσότερα χρήματα από το ανδρικό

[ad_1]

Μπορεί το ποδόσφαιρο να θεωρείται κατά κύριο λόγο ανδρικό άθλημα, αλλά στις ΗΠΑ η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Γυναικών είναι αυτή που κατέγραψε τα περισσότερα έσοδα τα τελευταία τρία χρόνια, σε σχέση με αυτή των Ανδρών, σύμφωνα με οικονομικές αναφορές που αναλύθηκαν από τη Wall Street Journal.

Τα παιχνίδια των γυναικών, σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, έφεραν 50,8 εκατομμύρια δολάρια από το 2016 έως το 2018 από τις πωλήσεις κυρίως εισιτηρίων. Τα παιχνίδια ανδρών έφτασαν τα 49,9 εκατομμύρια δολάρια στο ίδιο χρονικό διάστημα…

Πριν από το 2016, όμως, η ομάδα των ανδρών είχε καταγράψει περισσότερα έσοδα σε ετήσιο επίπεδο, με τη διαφορά σε κάποιες περιπτώσεις να είναι πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια. Κοινώς, το άθλημα στις ΗΠΑ αλλάζει τη μορφή του ως προϊόν και οι γυναίκες παίρνουν τη μερίδα του λέοντος.

Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο γεγονός ότι η εθνική Γυναικών των ΗΠΑ πρωταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 και έχει ανέβει στην κορυφή του κόσμου συνολικά τρεις φορές (μαζί με τις κατακτήσεις του τροπαίου το 1991 και το 1999).

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα