16/04/202111:25

Ηλεία: Το Ιατρείο Λαμπείας στελεχωμένο με γιατρό και εξοπλισμό

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ “ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΑΜΠΕΙΑΣ”

           Το Ίδρυμα ευχαριστεί τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, μέσω του τοπικού συμβουλίου, για την στήριξη του Ιατρείου. Το γεγονός ότι την παράδοση έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος κος Γεωργιόπουλος συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιδήμαρχο Λαμπείας κο Βασίλη Αρβανίτη και την Αντιδήμαρχο Υγείας-Πρόνοιας κα Ρόη Αντωνοπούλου δείχνει την ενδιαφέρον του Δήμου για την περιοχή μας. Η θετική στάση του Δήμου, μας κάνει να προσβλέπουμε σε συνεχή, μελλοντική, συνεργασία στα θέματα υγείας του τόπου μας
Μεταξύ άλλων στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: κρεβάτια νοσηλείας, εξεταστικό κρεβάτι, φιάλες οξυγόνου, σύγχρονος ηλεκτροκαρδιογράφος, πιεσόμετρα, φορείο, τροχήλατο αμαξίδιο, χειρουργικά εργαλεία,διάφορα αναλώσιμα υλικά καθώς και κλινοσκεπάσματα.
        Έτσι, μετά και τη χορηγία του Τηλ. Φωτεινού, που εξασφάλισε μόνιμο ιατρό, το ιατρείο είναι σε θέση να εξασφαλίσει Δωρεάν μια σειρά απο ιατρικές πράξεις της καθημερινότητας για τους κατοίκους της Δίβρης και των γύρω χωριών, όπως αλλεργίες, μικροτραυματισμούς, συρραφή απλών τραυμάτων, ηλεκτροκαρδιογράφηματα, χορήγηση οξυγόνου καθώς και βραχεία νοσηλεία όταν χρειαστεί.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και τους Θόδωρο και Ελένη Βερροίου για την δική τους συνεισφορά με τη δωρεά επίπλων για τον γιατρό (γραφείου, καθίσματος και βιβλιοθήκης).
       Τέλος, επειδή συνεχίζεται από συγκεκριμένους κύκλους το αφήγημα περί πρόθεσης του Δήμου ή του Διοικητικού Συμβουλίου να μετατραπεί (καταργηθεί) το ιατρείο σε “πυροσβεστείο” δηλώνουμε με σαφή τρόπο ότι ποτέ δεν ετέθη τέτοιο θέμα, ούτε από εμάς ούτε από τον Δήμο. Όπως έχουμε εξηγήσει και παλιότερα με ανακοίνωσή μας επρόκειτο περί προσωρινής παραχώρησης μέρους του χώρου του οικήματος, παράλληλα με την λειτουργία του ιατρείου.
Η εμμονή σε τέτοιου είδους ψευδολογίες δεν είναι κατανοητή από εμάς και χαρακτηρίζει αυτούς που τις διαδίδουν.
Για το Δ.Σ
Άγγελος Ηλιόπουλος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα