03/06/202022:23

Το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο ενημερώνει για τις νέες υπηρεσίες του στον Πύργο

Την Τρίτη 16/06, την Τετάρτη 17/06 και την Πέμπτη 18/06 από τις 19:00 έως τις 21:00 το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με στόχο την γνωριμία και την ενημέρωση για τις νέες υπηρεσίες που έχει δημιουργήσει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στον Πύργο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020. Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα με τις παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο, αλλά και τις οικογένειές τους.

Στόχος των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ είναι η ψυχική απεξάρτηση και η κοινωνική ένταξη. Η Ψυχική απεξάρτηση σχετίζεται με την αλλαγή τρόπου ζωής και την υιοθέτηση μιας υγιούς συμπεριφοράς απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, καθώς και την εκπαίδευση σε λειτουργικούς τρόπους διαχείρισης των προβλημάτων. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, η συμμετοχή είναι εθελοντική, το πρόγραμμα δεν χορηγεί υποκατάστατα ή άλλα φάρμακα, τηρείται το απόρρητο και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Οι νέες υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ είναι οι εξής :

Α. Το Πολυδύναμο Κέντρο Πύργου το οποίο έχει βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Απευθύνεται σε εξαρτημένους από ναρκωτικά, περιστασιακούς χρήστες, χρήστες αλκοόλ, εξαρτημένους από τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο κά. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο και εφικτό, παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές, όπως θεραπευτικές κοινότητες, προγράμματα υποκατάστασης, μονάδες Ψυχικής υγείας κλπ.

Β. Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξηςι το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά προς το Πολυδύναμο Κέντρο Πύργου, προσφέροντας υποστήριξη για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξυπηρετούμενοι στην προσπάθειά τους να ενταχθούν λειτουργικά στο κοινωνικό πλαίσιο, λύνοντας προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Προσφέρονται υπηρεσίες: νομικής στήριξης, υποστήριξης για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ειδικότερα στο κομμάτι της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, καλλιέργειας των βασικών δεξιοτήτων του ενεργού πολίτη (γλωσσικές, αριθμητικές, χειρισμού νέων τεχνολογιών, περιβαλλοντική συνείδηση), δημιουργικής απασχόλησης και επιμορφωτικών δράσεων μέσω της ενασχόλησης με την τέχνη (καλλιτεχνικά, φωτογραφία, Η/Υ), την ενασχόληση με την γυμναστική και τη σωματική άσκηση.

Οι Πράξεις είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2621037411, 2621035735, καθημερινά 8:00 – 17:00. Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: polidinamo-pyrgos@kethea-kyttaro.gr&rehab-pyrgos@kethea-kyttaro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα