05/06/202415:20

Το κρίσιμο θέμα του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας έθεσε σε όλους τους τόνους στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος

Το θέμα του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και οι αλλαγές που επήλθαν στο δικαστικό χάρτη με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο το μετέτρεψε από αυτόνομο πρωτοδικείο σε παράλληλη έδρα του πρωτοδικείου Ηλείας και θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, έθεσε μετ’ επιτάσεως ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας υποδέχθηκε τον υπουργό στο γραφείο του μαζί με μέλη της δημοτικής του αρχής, με το θέμα το πρωτοδικείου να αποτελεί το βασικό ζήτημα και στο υπόμνημα των επτά σημείων που παρέδωσε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος στον κυβερνητικό παράγοντα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, «Αν και το δικό μας Πρωτοδικείο ήταν ένα από τα παλαιότερα και τα ελάχιστα στη χώρα που δικαιολογούσε από τον όγκο των υποθέσεων τις οποίες καθημερινά διαχειρίζεται, την εξαίρεσή του από το νομοσχέδιο, μετατράπηκε σε παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Ηλείας που εδρεύει στον Πύργο. Πιστεύουμε ότι δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν τα πραγματικά δεδομένα που θέσαμε μαζί με το σύνολο των φορέων της Βόρειας Ηλείας και πλέον φοβόμαστε ότι σταδιακά θα επέλθει η απαξίωσή του, όπως ακριβώς συνέβη μετά την ενοποίηση των διοικήσεων των Νοσοκομείων Ηλείας, το 2012 όπου οδήγησε μέσα σε μία δεκαετία σε υπολειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας».

2 FLORIDHS

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ζήτησε την κάλυψη των οργανικών θέσεων με δικαστικούς υπαλλήλους και την ύπαρξη σε μόνιμη βάση εισαγγελίας στην Αμαλιάδα, αφού αυτό θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για να δικαιολογήσει την αυτόνομη ύπαρξή του, εντός της παράλληλης έδρας.

«Η στελέχωση κρίνεται επιβεβλημένη από το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στο πρωτοδικείο, βρίσκονται κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης», κατέληξε ο Δήμαρχος Ήλιδας.

Κατά τη συζήτηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε πως όλα αυτά είναι διευθετημένα και δεν θα δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ανέφερε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά και για την ενίσχυσή του με προσωπικό.

Εκτός του Πρωτοδικείου, ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στο υπόμνημα έθεσε και το σοβαρό ζήτημα του περιφερειακού δρόμου που τίθεται εν αμφιβόλω, του Δημαρχιακού Μεγάρου μετά την απαξίωση του Λαζαράκειου μεγάρου, την ανάπτυξη της Αρχαίας Ήλιδας, τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, τη μη ύπαρξη σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2022 και τα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία συνολικά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα