06/04/202412:24

Το μέλος της Τ.Ε. ΚΚΕ Ηλείας Νίκος Γκότσης και ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης: “Η ΚΑΠ της ΕΕ υπηρετεί το στόχο της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια”- Πολιτική ομιλία στην Ξυλοκέρα την Δευτέρα 08/04 με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα

Πολιτική ομιλία στη Ξυλοκέρα την Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 8:30 μμ με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας και δη της Ηλείας η Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της στο Πύργο με αφορμή και την ομιλία του Ρίζου Μαρούδα – μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας των Μπλόκων.

  Στην συνέντευξη τύπου μίλησε το μέλος της Τ.Ε. Ηλείας Νίκος Γκότσης όπου ανέφερε τα εξής:

(Από την συνέντευξη στα γραφεία της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ στο πύργου όπου διακρίνονται οι κ.κ. Νίκος Γκότσης και Θανάσης Βομπίρης).

Όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ πρωτοστάτησαν στους αγώνες των αγροτών και των κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα όπως  και στην Ηλεία.

Πίσω από το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, βρίσκεται η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εντείνει  την καταλήστευσης τους. Η ΚΑΠ που θα έφερνε δήθεν προσιτά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και εισόδημα στους αγρότες, τελικά επιβάλλει δυσβάσταχτες πράσινες υποχρεώσεις στις αγροτικές οικογένειες.

Παρέχει όμως περαιτέρω διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους για τιμές κάτω του κόστος στο χωράφι και πολλαπλασιασμό τους στο ράφι, για αθρόες εισαγωγές από το εξωτερικό αγροτικών προϊόντων.

Είναι αν θέλετε σε μερικές λέξεις συμπυκνωμένα ο βασικός οδηγός για την διαμόρφωση της πολιτικής του αστικού κράτους στον αγροτικό τομέα. Συν αποφασίζεται από τα κράτη μέλη σε επίπεδο ΕΕ  και εξειδικεύεται ανά κράτος με κυβερνητικές αποφάσεις. Παράλληλα μια σειρά άλλα θέματα που αφορούν τους αγρότες όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η προστασία της παραγωγής κ.α καθορίζονται επίσης από τις κυβερνήσεις, με βάση όμως πάντα τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Βεβαίως στον δρόμο του αγώνα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ο κόσμος, οι εργάτες, οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους για την επιβίωση τους. Τους βγάζουν τα κοινά προβλήματα τα κοινά προβλήματα του που είναι αποτέλεσμα στην πολιτικής της ΕΕ των Κυβερνήσεων.

Στο επίκεντρο των προβλημάτων είναι η ΚΑΠ της ΕΕ που υπηρετεί το στόχο της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Σε όλα αυτά, απαντάμε μαχητικά, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση,

Στα πλαίσια αυτά η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους στην συγκέντρωση που διοργανώνει την Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 8:30 μμ στην πλατεία της Ξυλοκέρας με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας των Μπλόκων.  

  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε το στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα