19/05/202417:53

To Olympia Rally 2024 ξεκινά και φέτος δυναμικά! Μια περιπέτεια, πανέρχεται δυναμικότερα και φέτος με κέντρο την Αρχαία Ολυμπία, όπου αναβάτες Rally από όλο τον κόσμο θα οργώσουν τα βουνά της Πελοποννήσου για 6 αγωνιστικές ημέρες

To Olympia Rally 2024 ξεκινά και φέτος δυναμικά! Μια περιπέτεια, πανέρχεται δυναμικότερα και φέτος με κέντρο την Αρχαία Ολυμπία, όπου αναβάτες Rally από όλο τον κόσμο θα οργώσουν τα βουνά της Πελοποννήσου για 6 αγωνιστικές ημέρες.

Με περισσότερες συμμετοχές, περισσότερους θεατές, και περισσότερη αισιοδοξία!

Με την διοργανωτική εμπειρία της ομάδας του Off Road Team και με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το Olympia Rally έρχεται για να μείνει και να καθιερωθεί ως ένας θεσμός στην περιοχή που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αυτή την δύσκολη περίοδο.

Αναβάτες από όλη την Ευρώπη, Ολλανδοί, Γερμανοί, Αυστριακοί, Βρεττανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι, Ισραηλινοί και φυσικά Έλληνες αναβάτες, θα απολαύσουν 1300 χωμάτινα χιλιόμετρα στον Νομό Ηλείας, αλλά και στην Αχαΐα, την Κορινθία, την Αρκαδία και στην Μεσσηνία.

Την Κυριακή 19 Μαΐου θα αρχίσει ο Γραμματειακός και ο Τεχνικός έλεγχος των μοτοσυκλετών στο χώρο του parking των λεωφορείων, ενώ την Δευτέρα 20 Μαΐου το μεσημέρι θα αρχίσει η 1η αγωνιστική ημέρα, μικρή σε χιλιόμετρα, μόλις 50km, γύρω από την Αρχαία Ολυμπία. Το απόγευμα, θα ακολουθήσει η πανηγυρική εκκίνηση στο κέντρο της πόλης στις 19:00 όπου σας περιμένουμε να χειροκροτήσετε τους πρωταγωνιστές της περιπέτειας!
Την Τρίτη 21 Μαΐου, οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν βορειοδυτικά, προς το Φράγμα του Πηνειού και στις ομορφιές του Πηνειαίου Λάδωνα και της Φολόης, για να καταλήξουν στα Ολύμπια μετά από 8 ώρες και 250 χιλιόμετρα δράσης.

Την Τετάρτη 22 του μηνός ξεκινάει το 1ο σκέλος του Marathon Stage, και μετά τον Λάλα ανεβαίνουμε το όρος Ερύμανθος, μπαίνοντας στα χωριά της Αχαΐας. Στη συνέχεια περνάμε για regrouping και ανεφοδιασμό από τα Καλάβρυτα, για να συνεχίσουμε στο Χελμό, στα ύδατα Στυγός, και μετά στην Ζήρια, πριν κατηφορίσουμε στο Ξυλόκαστρο. Το ξενοδοχείο ΑΡΙΩΝ δίπλα στη θάλασσα θα είναι ο προορισμός μας! 300 χιλιόμετρα οδηγικής απόλαυσης σε κάθε είδους τερέν!

Το 2ο σκέλος του Marathon Stage θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23/5 από το Ζεμενό για να ανέβει στο Όρος Κυλλήνη και από εκεί στην Λίμνη Δόξα και τα Ζαρέλια! Από την Κλειτορία και το Πλανητέρο, θα κατευθυνθούμε κατά μήκος του Λάδωνα Ποταμού, και μετά ακολουθώντας τον Ερύμανθο Ποταμό επιστρέφουμε στα πέριξ της Ολυμπίας μετά από 270 χιλιόμετρα.
Την Παρασκευή στις 24/5, έχουμε άλλη μια μεγάλη μέρα αλλά αυτή τη φορά ανατολικά! Μετά την Κρέσταινα, κατευθυνόμαστε προς Ανδρίτσαινα και Ναό Επικούριου Απόλλωνα, για να ανέβουμε στις περιοχές της Μεσσηνίας και της Γορτυνίας, από την Καρύταινα μέχρι τα Γορτυνιακά όρη και μετά περνάμε από τον Ερύμανθο στους καταρράκτες της Νεμούτας. 280 χορταστικά χιλιόμετρα, σε μια απίστευτη φύση!‍

Το Σάββατο 25/5, την 6η μέρα, τα χιλιόμετρα περιορίζονται στα 130 αλλά η διαδρομή παραμένει απαιτητική και θεαματική! Από την Αλφειούσα στο Επιτάλιο, και στη συνέχεια ακολουθεί παράλληλα την ακτογραμμή μέχρι την λίμνη του Καιάφα, για να ανακατευτεί στα γύρω λοφάκια της Ζαχάρως και της Σμέρνας να καταλήξει Κρέσταινα και Μακρύσια, πριν επιστρέψουμε στην έδρα μας, την Αρχαία Ολυμπία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αγώνας μας έχει λάβει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ΔΕΝ διέρχεται από περιοχές Natura, παραλίες, άμμο ή ευαίσθητους δρυμούς και δασικές εκτάσεις, ούτε πρόκειται να δημιουργήσει όχληση σε κανένα επίπεδο, σεβόμενοι πρώτα από όλα την φύση αλλά και τους κατοίκους της. Η οργάνωση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για μια ασφαλή διοργάνωση που θα τιμήσει την φιλόξενη περιοχή και θα προβάλει τον τόπο διεθνώς.

Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τον αγώνα μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους παράγοντες που συμβάλουν σε μια επιτυχημένη διοργάνωση, στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στην τοπική Κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας, στην ΑΟΛΜΟ, στην Ένωση Ξενοδόχων, στον Εμπορικό Σύλλογο και φυσικά σε όλους τους κατοίκους της περιοχής για την φιλοξενία και την συνεργασία.

Εκ μέρους της οργάνωσης
Off Road Team

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα