09/12/202118:53

Το ψηφοδέλτιο των υποψήφιων της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως

Το ψηφοδέλτιο των υποψήφιων συναδέλφων της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας
Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
στις 13,14 και 15 Δεκεμβρίου 2021 διεξάγονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ (3 – 6 Μαΐου 2022). Με τη διακήρυξή μας καλούμε τους εργαζόμενους στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως πρωτίστως να συμμετέχουν όλοι μαζικά στην ψηφοφορία και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό μας, να ενισχύσουν δηλαδή την αντιπροσώπευση της φωνής της πάλης και του αγώνα στο συνέδριο της Ομοσπονδίας και στη διοίκηση του Συλλόγου μας.

Με τη δύναμη της οργανωμένης πάλης, περνάμε στην αντεπίθεση!
Η ΔΑΣ ΟΤΑ είναι ο συνδυασμός που οι συνδικαλιστές της όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν για να παρεμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να οργανωθούν η αντίσταση, οι αγώνες, η λαϊκή αντεπίθεση. Είμαστε και θα είμαστε εκεί για εσάς.

Οι αγώνες έφεραν αποτελέσματα
Ότι κατακτήσαμε το κατακτήσαμε με αγώνες. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Να γιατί το κρίσιμο ζήτημα είναι η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα σωματεία και γιατί στις αρχαιρεσίες ζητούμε να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Παλεύουμε για την ανασύνταξη του κινήματος
Η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αλλάξει, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Μόνο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα τείχος που θα βρουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Διαφορετικά θα γίνουμε όλοι βορά στις ορέξεις τους.

Για ένα τέτοιο σωματείο και κίνημα παλεύουμε εμείς και αυτό πιστεύουμε πως θα πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο ψήφου, αν κάποιος θέλει, όσοι παλεύουν για αυτόν να βρίσκονται στον Σύλλογο και στην Ομοσπονδία.

Ως ΔΑΣ ΟΤΑ παλεύουμε για να γίνουν τα σωματεία κάστρα αγώνα και όπλο στα χέρια του εργαζόμενου. Παλεύουμε για ένα σωματείο έτοιμο και ικανό να υψώσει το ανάστημά του όχι μόνο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα, αλλά και σε αυτά που ο καθένας από εμάς τα βλέπει ήδη να έρχονται. Συνάδελφοι, το παράδειγμα των αγώνων των διανομέων της e-food δείχνει ότι όσο δυνατός και να μοιάζει ο αντίπαλος, ένα ισχυρό σωματείο θα τον ισοπεδώσει. Τίποτα δεν είναι αδύνατο αν εμείς είμαστε ενωμένοι. Τόσα χρόνια έχουν καταφέρει να μας διασπάσουν στρέφοντας τον ένα κατά του άλλου. Ας τελειώσει αυτό τώρα και θα τελειώσει μόνο με την δική σου συμμετοχή και στήριξη.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Θέλουμε έναν Σύλλογο για όλους εμάς
Θέλουμε ένα Σύλλογο και αντιπροσώπους στο Συνέδριο που:
• Θα παλέψουν για σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Θα εναντιωθούν στην υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών με σκοπό την απαξίωσή τους και το ξεπούλημά τους ή την λειτουργία τους με όρους «αγοράς» και θα προτάξουν την ανάγκη άμεσων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού κόντρα στο απάνθρωπο σύστημα των οκτάμηνων με τους εργαζόμενους – ομήρους
• Θα αγωνιστούν για την διατήρηση και επέκταση των Β.Α.Ε., και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας κόντρα στις μειώσεις και τις καταργήσεις τους.
• Θα στηρίζουν τους αγώνες του δοκιμαζόμενου λαού ενάντια στη φοροληστεία, την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, τους πλειστηριασμούς των κατοικιών, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, το κλείσιμο παιδικών σταθμών και άλλων δομών πρόνοιας, την απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, την κατάργηση του κράτους πρόνοιας και τις ιδιωτικοποιήσεις με σκοπό το κέρδος ενάντια στα συμφέροντα του πολίτη και των εργαζομένων (βλέπε Δ.Ε.Η., ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΛΙΜΑΝΙΑ,).
• Θα θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους τόπους δουλειάς, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τα εργατικά «ατυχήματα», που ξεζουμίζουν και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες συναδέλφους μας τα τελευταία χρόνια.
• Θα παλέψει όχι μόνο για αυξήσεις μισθού ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του σήμερα, οι οποίες έχουν ξεχαστεί για χρόνια, αλλά και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της επαίσχυντης «αξιολόγησης».
• Θα αντιστέκονται στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΕ – δημάρχων και επιχειρηματικών ομίλων, όπως π.χ. είναι το καινούργιο φρούτο, οι αναπτυξιακοί οργανισμοί.

Εδώ βρίσκεται η δική σου δύναμη. Ψήφισε – Στήριξε ΔΑΣ ΟΤΑ

Οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου μας
για το Διοικητικό Συμβούλιο και για Αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΦΩΤΕΙΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα