25/02/202310:22

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αυτό είναι μια σύγχρονη Βιβλιοθήκη, συμπέραναν οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου ύστερα από την επίσκεψή τους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πύργου την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, κ. Νίκη Κατσιάπη παρουσίασε, με μεγάλη γλαφυρότητα και ζωντάνια, την ιστορία της Βιβλιοθήκης και τη μεγάλη προσφορά του Κωνσταντίνου Χριστόπουλου – Χριστιά, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ηλειακής Βιβλιοθήκης, την οποία συντηρούσε με δικά του έξοδα για πάνω από 25 χρόνια μέχρι που φρόντισε να γίνει κρατική παραχωρώντας το πατρικό του για να χτιστεί το σημερινό κτίριο της Βιβλιοθήκης. Την προσφορά στη Βιβλιοθήκη συνέχισε και η οικογένειά του Κωνσταντίνου Χριστόπουλου – Χριστιά και συγκεκριμένα ο εγγονός του, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, ο οποίος της δώρισε σπάνια και πολύτιμα βιβλία. Στον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης συνέβαλαν ο ποιητής Τάκης Δόξας, ο πρώτος Διευθυντής της, και ο παλιός Ηλείος πολιτικός Στέφανος Στεφανόπουλος, με τη δωρεά των προσωπικών τους βιβλιοθηκών. Επίσης η κ. Κατσιάπη ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη στους πολίτες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και δωρεάν Wi-Fi, και για τις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις της, για τις οποίες έχει επανειλημμένα βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας κι άλλους αρμόδιους φορείς. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες χάρη στις οποίες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον πλούτο αλλά και την ποικιλία των βιβλίων που φιλοξενεί η Βιβλιοθήκη και τα οποία καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες ενός ανθρώπου.

Έτσι, στο τέλος μαζί με τις ευχαριστίες τους στη Διεύθυνση και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης για τη ζεστή φιλοξενία πολλοί εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες δεσμεύτηκαν να την επισκεφτούν και πάλι, για να δανειστούν βιβλία αυτή τη φορά.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με δωρεάν φοίτηση και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους όπου μετά από φοίτηση δύο χρόνων μόνο, παίρνουν Απολυτήριο Γυμνασίου. Τηλ.26210-20350

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα