02/09/202215:35

Τοποθέτηση Δημάρχου Πύργου στην ενημερωτική εκστρατεία του ΟΕΕ παρουσία του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη – Τα «αγκάθια» αλλά και τα θετικά βήματα για επενδύσεις (photos)

Τοποθέτηση Δημάρχου Πύργου στην ενημερωτική εκστρατεία του ΟΕΕ παρουσία του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη
– Τα «αγκάθια» αλλά και τα θετικά βήματα για επενδύσεις

Τους περιοριστικούς παράγοντες για την έλλειψη επενδύσεων διαχρονικά στη χώρα και τις ιδιαιτερότητες της Ηλείας, τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πύργου, στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας την Παρασκευή (2/9) στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή. Παράλληλα, υπογράμμισε τα θετικά βήματα που γίνονται στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, όπως την έλευση του LNG στον Πύργο και την ανάθεση μελέτης για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου με τη συνδρομή του ΕΒΕΑ.


Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τόνισε στη σύσκεψη:
«Πέρα από την αναγκαιότητα του χρήματος για επενδύσεις που – όπως διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης – διασφαλίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, διαχρονικά οι περιοριστικοί παράγοντες για τη χώρα για την έλλειψη επενδύσεων είναι:
-το κόστος του χρήματος,
-το ενεργειακό κόστος,
-η υψηλή φορολογία
-η λειτουργία του Δημοσίου και η διαφθορά που χαρακτηρίζει αυτό, και
-οι χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες εάν και εφόσον προκύψουν».
Ο Υπουργός συμφώνησε με τον Δήμαρχο Πύργου, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα στην Ηλεία είναι η χρήση γης καθώς από τον Πύργο μέχρι την Κυπαρισσία, όλη η παραλιακή ζώνη έχει ακυρωθεί επενδυτικά.

Τα θετικά βήματα
«Βέβαια είναι θετικό ότι έρχεται LNG (φυσικό αέριο) στον Πύργο. Έχει σχεδιαστεί και ξεκινήσει η επένδυση με φορέα επένδυσης την ΠΔΕ κι εμείς ως Δήμος έχουμε συνεισφέρει στην ωρίμανση του σχεδίου. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε υγροποιημένο φυσικό αέριο στην περιοχή μας» υπογράμμισε ο κ. Αντωνακόπουλος και συνέχισε:
«Έχουμε ήδη διαβιβάσει στο γραφείο του Υπουργού, φακέλους με ώριμα έργα για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως η οδός Καταραχίου ύψους 4,5 εκ. ευρώ, καθώς και το έργο Υπογειοποίησης του αρδευτικού συστήματος. Ένα έργο «ατμομηχανή» για την αγροτική οικονομία. Έχουμε μελέτες για τμήματα του αγωγού, το άθροισμα των οποίων φτάνει τα 90 εκ. ευρώ αλλά μπορεί να γίνουν αυτοτελή τμήματα των 15-20 εκ. ευρώ.


Στο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας, αυτό που κάνουμε ως Δήμος είναι ότι έχουμε αναθέσει στον ειδικό σύμβουλο του ΕΒΕΑ κ. Μανώλη Μπαλτά, μια μελέτη για την καταλυτική χωροθέτηση Βιοτεχνικού Πάρκου στα όρια του Δήμου Πύργου. Η ΠΔΕ παρουσίασε ένα σχέδιο που για τη Β. Ηλεία δίνει δύο λύσεις, ενώ για τη Ν. Ηλεία δίνει μία λύση, στο Επιτάλιο.
Ξεκινάμε απ’ αυτό και λέμε ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να είναι ώριμη η χωροθέτηση και για να προχωρήσουμε. Πρέπει να κάνουμε μια σύμπραξη με το Επιμελητήριο για να είναι στις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης η σύνδεσή της με την επιχειρηματικότητα στην περιοχή και προσπαθούμε να βελτιώσουμε το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την περιοχή μας ώστε να ωριμάσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξη ενός Επιχειρηματικού-Βιοτεχνικού Πάρκου».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα