Τότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Super League
18/06/201920:40

Τότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Super League

[ad_1]

Διαβάστε πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο Πρωτάθλημα της Super League

Στις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή (18/6) Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, ενώ η πρώτη σέντρα θα γίνει στις 24 Αυγούστου και η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2020. Ακόμη, εγκρίθηκαν ομόφωνα το πρόγραμμα της νέας περιόδου και η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 1, ενώ ως προς το θέμα της ΕΕΑ θα συσταθεί επιτροπή για να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς. Ο Σάκης Τσικνής (Λαμία) εξελέγη εκπρόσωπος στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, ενώ με τη σύναψη νέας σύμβασης για την κεντρική διαχείριση διαφημιστικών πινακίδων θα ασχοληθεί ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν σε πνεύμα ομοφωνίας, γεγονός ενθαρρυντικό ενόψει του νέου πρωταθλήματος, καθώς καθορίζουν έγκαιρα το πλαίσιο διεξαγωγής του, σε πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας. Για πρώτη φορά εγκρίθηκε τόσο νωρίς πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ομόφωνα από το Δ.Σ. και τη Γ.Σ. το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020 και οι Προκηρύξεις, που θα σταλούν άμεσα στην ΕΠΟ προς έγκριση, δίνοντας τη δυνατότητα στις ομάδες, τους φιλάθλους, τα τηλεοπτικά δίκτυα και όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας, τις ημερομηνίες των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων και τις ημερομηνίες για το Κύπελλο Ελλάδας, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 24/08/2019 και η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 01/03/2020. Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν 24 αγωνιστικές ημέρες σαββατοκύριακο καθώς και 2 εμβόλιμες αγωνιστικές, τις 18-19/12/2019 και 22-23/1/2020. Τα πλέι οφ (Θέσεις 1-6) θα ξεκινήσουν στις 07/03/2020 και θα ολοκληρωθούν στις 17/05/2020 (9 αγωνιστικές ημέρες σαββατοκύριακο και μία εμβόλιμη στις 13/5/2020), ενώ τα πλέι άουτ (θέσεις 7-14) θα ξεκινήσουν στις 14/03/2020 και θα ολοκληρωθούν στις 10/05/2020 (7 αγωνιστικές ημέρες σαββατοκύριακο).

Ακόμη, αποφασίστηκε όπως κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο πραγματοποιηθούν δύο εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις που θα αφορούν: α) στους εορτασμούς για τα 60 χρόνια Α΄ Εθνικής: Στο πλαίσιο των 60 χρόνων της Α΄ Εθνικής (1959-2019), η Super League, ως διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου διασυλλογικού πρωταθλήματος της Ελλάδας, προγραμματίζει πλειάδα εκδηλώσεων, επετειακών εκδόσεων και άλλων δραστηριοτήτων, οι οποίες θα καταδείξουν την ιστορική διάσταση του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Super League, η οποία έτυχε ομόφωνης έγκρισης από τα μέλη του Δ.Σ. ενώ στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία. β) στη συνεργασία της Super League με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου, ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής της κλήρωσης και για το αν θα επιλεγεί η διαδικασία που ακολουθείται στα πιο εμπορικά πρωταθλήματα των ευρωπαϊκών χωρών και αφορά στην κλήρωση με ειδικά κριτήρια, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο της τύχης στην κλήρωση.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα