25/06/201912:49

του Διαμαντή Καρασούλα: Η ασφάλεια των πολιτών προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία

του Διαμαντή Καρασούλα,
Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι πολίτες δεν έζησαν μόνο το βίαιο πισωγύρισμα της χώρας στην οικονομία και την περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου αλλά ταυτόχρονα και την πρωτοφανή ισοπέδωση κάθε έννοιας τάξης και ασφάλειας που έπληξε σημαντικά το αίσθημα της εμπιστοσύνης απέναντι στο κράτος.
Από τη μία το άνοιγμα των συνόρων το 2015 και από την άλλη οι επικίνδυνες ιδεοληψίες στα θέματα της ασφάλειας εκτίναξαν κατακόρυφα την εγκληματικότητα αφήνοντας εκτεθειμένους τους Έλληνες σε μια πρωτοφανή κατάσταση ανομίας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης να αλλοιώσουν την πραγματικότητα όλοι οι επίσημοι δείκτες της εγκληματικότητας συνθέτουν την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.
Ενδεικτικά, από το 2014 μέχρι το 2017 οι κλοπές και οι διαρρήξεις αυξήθηκαν κατά 10,2%, οι κλοπές τροχοφόρων κατά 36,18%, το λαθρεμπόριο κατά 44% ενώ οι βιασμοί και οι αποπλανήσεις κατά 79%(!). Η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και ο εγκληματικός Νόμος Παρασκευόπουλου άφησε τους πολίτες στο έλεος αδίστακτων κακοποιών που πρωταγωνίστησαν σε δεκάδες αιματηρές ληστείες και δολοφονίες όλο αυτό το διάστημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις φυλακές Κορυδαλλού το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές που πέρασαν άγγιξε το 80%…
      Αυτό είναι ένα οδυνηρό χθες που οφείλουμε να αφήσουμε πίσω. Για την ΝΔ η αστυνόμευση, η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες. Το σχέδιο της επόμενης κυβέρνησης στα θέματα αυτά είναι ξεκάθαρο και συγκεκριμένο:
  • Επαναφέρουμε το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ και ενισχύουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, με πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών.
  • Ενισχύουμε τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
  • Καταργούμε άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, που έχει κάνει την πόρτα των φυλακών περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου.
  • Εφοδιάζουμε τους αστυνομικούς με νέο εξοπλισμό. Εντός εξαμήνου όλοι οι αστυνομικοί αποκτούν νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και προχωρούμε εντός ενός έτους στην προμήθεια 1.000 καινούργιων περιπολικών.
  • Επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ), για να σταματήσουν οι συνεχείς δολοφονίες και η δράση των κάθε είδους συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών.
  • Εφαρμόζουμε αυστηρά τη νομοθεσία για την φθορά της δημόσιας περιουσίας, ώστε να σταματήσουν οι βανδαλισμοί στο μετρό, τα λεωφορεία, τα δημόσια κτίρια που αποτελούν περιουσία όλων των Ελλήνων.
  • Καταργούμε άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε τα δημόσια Πανεπιστήμια να γίνουν από χώροι ανομίας ξανά κύτταρα γνώσης και έρευνας.
      Όλα αυτά τα μέτρα σε συνδυασμό με την ολική αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας με αυστηρή φύλαξη των συνόρων και απέλαση των παράνομων μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο θα επανέλθει στη χώρα η κανονικότητα και η ασφάλεια. Είναι προφανές ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να ζήσει και να ευημερήσει μέσα σε κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να αισθάνονται ασφαλείς αυτοί και τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι τους, στη δουλειά τους, στο δρόμο. Να νιώθουν εμπιστοσύνη στο κράτος και τα σώματα ασφαλείας.
Να μπορούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν, να επενδύσουν χωρίς φόβο για την περιουσία τους και τη ζωή τους. Τα θέματα της ασφάλειας έχουν πρωταρχικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία. Η ηθική αλλά και υλική στήριξη στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, η πολιτική βούληση για πάταξη της εγκληματικότητας, η εφαρμογή του νόμου χωρίς αστερίσκους, το τέλος της ανοχής σε κουκουλοφόρους, ρουβίκωνες και “άβατα” είναι για την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα