19/06/201918:19

Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα: Το ΑΝΤΙΟ της ΗΛΕΙΑΣ στον Πολιτικό ΘΟΔΩΡΟ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ

Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Το ΑΝΤΙΟ στον Πολιτικό Θόδωρο Βλαγκούλη ουδόλως συνδέεται με Κόμματα ή Πολιτικούς συνδυασμούς. Είτε ανήκε στην Ν.Δ. ή στο ΣΥΡΙΖΑ, ή στο ΚΙΝΑΛ, ή στο ΚΚΕ κ.λπ. Είναι ένα Κείμενο αφιερωμένο στον Έντιμο – Ηθικό και Αγωνιστή της Πολιτικής: στον κ. ΘΟΔΩΡΟ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ.

Και η αιτία του Κειμένου είναι η επίσημη αναγγελία του Ψηφοδελτίου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 στον Νομό Ηλείας. Από το ψηφοδέλτιο έλειπε το όνομα ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ.

Ουσιαστικά δεν έλειπε το όνομα. Έλειπε η 20χρονη – και πλέον – καθημερινή μάχη του Θόδωρου Βλαγκούλη από την μια στην άλλη μεριά της Ηλείας. Από Χωριό σε Χωριό· από Συγκεντρώσεις σε Συγκεντρώσεις· από Κοινωνικές Εκδηλώσεις σε Κοινωνικές Εκδηλώσεις. Παντού ο Θόδωρος. Εκτιμώ ότι έδινε τον Καλό και Αντικειμενικό αγώνα για την Προβολή – Δικαίωση και την πολιτική νίκη της Πολιτικής παράταξης πού πίστευε, διεκδικώντας – χωρίς επιτυχία – την επιλογή του Ηλειακού Λαού ως εκπρόσωπό του στην Βουλή των Ελλήνων.

Δυστυχώς ο Θόδωρος Βλαγκούλης δεν εξελέγη ουδέποτε Βουλευτής και παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια ένας μάχιμος – ζωντανός και καθημερινός εκπρόσωπος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Νομό Ηλείας. Με άρθρα του στα Ηλειακά Μ.Μ.Ε. και Social Media έδινε σταθερά την πολιτική του παρουσία για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα της Ηλείας.

Με το πέρασμα του χρόνου ο Θόδωρος Βλαγκούλης έγινε η «σταθερή» της Πολιτικής του εν λόγω Πολιτικού Χώρου με ειλικρινή εκτίμηση προς το πρόσωπό του από το σύνολο των Πολιτικών και Ιδεολογικών αντιπάλων. Και σε κάθε Εκλογική μάχη ο «δίκαιος ηλειακός λαός» τον σταύρωνε δεόντως και καταλλήλως, ώστε να παραμένει για χρόνια ως ο ενεργεία δρων Πολιτικός Πολιτευτής.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση στην ανιδιοτελή και επίπονη Πολιτική Δράση / Προσφορά του αναρωτιόμουν «καλά τούτος ο χριστιανός (Βλαγκούλης) δεν βαρέθηκε· δεν κουράστηκε· δεν απογοητεύθηκε· δεν αηδίασε· δεν είπε άντε στε στο διάολο, παρά από Παρασκευή (σταθερά) μέχρι την Κυριακή βρισκόταν στην Ηλεία για να γυρνάει από Χωριό σε Κωμόπολη και από Συγκέντρωση σε Κηδείες ή Γάμους;» και έλεγα: μπράβο ρε Θόδωρε και μπράβο στην Νέα Δημοκρατία πού χει στα ενεργά σωθικά της πολιτικούς αγωνιστές σαν τον Θόδωρο Βλαγκούλη.

Δεν γνωρίζω γιατί ο Θόδωρος Βλαγκούλης δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μ’ ενδιαφέρει και δεν με αφορά. Αυτό που προσωπικά στηρίζω με αντικειμενικότητα και πάθος είναι να γίνει γνωστή (και αποδεκτή) η προσφορά / δράση του Δικηγόρου / Πολιτευτή ΘΟΔΩΡΟΥ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ, ώστε το ΑΝΤΙΟ; στην Ηλεία νάναι το πέρασμα στο πεδίο της Πολιτικής που εκλείπει από την Ελλάδα: της (οποιασδήποτε) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ.

Πρέπει να τονιστεί ότι στην Ελλάδα «κυκλοφορούν» πάμπολλα πολιτικά φαινόμενα ως του ΘΟΔΩΡΟΥ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ (ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ) ΓΕΓΟΝΟΣ.

ΓΙΩΡΓΗΣ Τάκη ΔΟΞΑΣ*
ή Η Κοινωνία του Ενός…

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα