08/07/202213:12

Του Γιώργου Παναγιωτόπουλου: Έκλεισαν τα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας: Έγκλημα κατά της κοινωνίας της Ηλείας από την κυβέρνηση

Έκλεισαν τα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας:
Έγκλημα κατά της κοινωνίας της Ηλείας από την κυβέρνηση.

Παναγιωτόπουλος Γιώργος
Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Δημοτικός Σύμβουλος Ανδραβίδας Κυλλήνης

Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτά που έθετα στον δημόσιο διάλογο, συνεχώς, τα δύο τελευταία χρόνια.
Μόνο οργή και απογοήτευση μπορεί να νιώθει κανείς σήμερα.
Με την έκδοση του ΠΔ ολοκληρώνεται το έγκλημα κατά του Ν. Ηλείας.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, από 1 Σεπτεμβρίου, ο ν. Αιτωλοακαρνανίας με αυτόνομη σχολή (δύο τμήματα στο Μεσολόγγι και δύο τμήματα στο Αγρίνιο), ο ν. Αχαΐας με όλα τα υπόλοιπα τμήματα και ο ν. Ηλείας, χωρίς καμιά σχέση με την ακαδημαϊκή ζωή.

Η αλαζονική, εμμονική και καταστροφική πολιτική της ΝΔ και της κυβέρνησής της, θέτει στο περιθώριο και καταδικάζει στην υποβάθμιση, την κοινωνία του τόπου.

Από 1 Σεπτεμβρίου, η Ηλεία θα έχει το «προνόμιο» να είναι ο μοναδικός νομός της χώρας που θα στερείται της ακαδημαϊκής σχέσης και θα ζήσει τις επιπλέον συνέπειες του αναπτυξιακού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού αποκλεισμού.
Θα είναι στο γκρίζο του περιθωρίου, ως θύμα μιας καταστροφικής πολιτικής, που συνεπικουρήθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, πλην της γνωστής εξαίρεσης, και των κάθε λογής παραγόντων που έσκυψαν το κεφάλι, απεμπολώντας την ευθύνη των συμφερόντων του τόπου μας.

Από 1 Σεπτεμβρίου, η Ηλεία γυρίζει στη μαύρη σελίδα της εξέλιξης, με φυσικούς και πολιτικούς αυτουργούς, την κυβέρνηση, τα μοιραία πολιτικά πρόσωπα που την εκπροσωπούν στην Ηλεία αλλά και τους οσφυοκάμπτες, «κλητήρες» και «βοηθούς» της εξουσίας, που θα μείνουν στην ιστορία ως «συνένοχοι» στην εγκληματική πράξη της υποβάθμισης και της απομόνωσης της Ηλείας.
Ηλεία, χωρίς υγεία, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς πρωτογενή τομέα, χωρίς προοπτική στη νέα γενιά, χωρίς ανάπτυξη και χωρίς προοπτική, είναι η Ηλεία της κυβέρνησης.
Αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες. Η απάντηση δε θα αργήσει.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα