03/10/202309:06

Του Ιωάννη Κορίζη – Φοιτητή ΗΜΜΥ, Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Ηλείας με παράταξη Κώστα Καρπέτα: “Θέλω η γενιά μου να αλλάξει την Ηλεία”

Θέλω η γενιά μου να αλλάξει την Ηλεία
Του Ιωάννη Κορίζη – Φοιτητή ΗΜΜΥ
Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Ηλείας με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» του Κώστα Καρπέτα


Στις επικείμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για την Τοπική και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η νέα γενιά, η γενιά μου, καλείται να αναμετρηθεί με τον εαυτό της. Μια γενιά μεγαλωμένη στη δίνη αλλεπάλληλων κρίσεων και σε ένα περιβάλλον χαμηλών προσδοκιών, που αντί να ελπίζει, όπως έκαναν οι προηγούμενες γενιές στην ηλικία μου, ατενίζει το μέλλον της με αβεβαιότητα, αν και είναι η πιο μορφωμένη γενιά της νεοελληνικής ιστορίας.
Πολλοί κατηγορούν την νέα γενιά ως απολίτικη και αδιάφορη για τα κοινά. Κάνουν λάθος. Η νέα γενιά διαπραγματεύεται τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν. Γνωρίζει από πρώτο χέρι, ότι η πολιτική δεν εφαρμόζεται για το μέλλον, αλλά για να αλλάξει το παρόν. Η νεολαία ενεργεί σε χρόνο Ενεστώτα. Παρεμβαίνει, θέτει την δική της ατζέντα, τα άγχη, τους προβληματισμούς τις διεκδικήσεις της.


Οι νέοι σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά ζητήματα, περιβαλλοντικά θέματα και ζητήματα δικαιωμάτων και δρουν με τον δικό τους τρόπο. Σε μια εποχή αμφισβήτησης των θεσμών και του πολιτικού συστήματος αποστασιοποιούνται από παραδοσιακές μορφές πολιτικής δράσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνουν τίποτα.


Η Αυτοδιοίκηση, ακριβώς επειδή ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, είναι προνομιακό πεδίο δράσης της νεολαίας. Για αυτό είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες ώστε, η περιφερειακή πολιτική να αγκαλιάσει τους νέους και να τους δώσει πεδίο παρέμβασης. Μόνο η συλλογική ζωή και η συλλογική δράση μπορούν να φέρουν λύσεις στα προβλήματά μας.


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γύρισα όλη την Ηλεία, είτε μόνος μου, είτε με συνυποψηφίους της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» γνώρισα παιδιά της γενιάς μου, μίλησα με ανθρώπους που είναι στην ηλικία των γονιών μου αλλά και των παππούδων μου. Πολλοί ξαφνιάστηκαν όταν κατάλαβαν ότι ένας επί πτυχίω φοιτητής είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Ηλεία και με ρώτησαν: Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά;


Η απάντησή μου ήταν η ίδια σε όλους:
Θέλω η γενιά μου να αλλάξει την Ηλεία. Θέλω ο τόπος μου να έχει πανεπιστημιακές σχολές, να έχει ασφαλείς δρόμους, να δίνει δουλειές στους νέους, να κρατάει τους αγρότες στα χωράφια, να έχει καλά νοσοκομεία. Θέλω η γενιά μου, να ονειρευτεί, να σπουδάσει, να εργαστεί και να προσφέρει στον τόπο της. Και όλα αυτά να τα κάνει χωρίς εμπόδια, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ανισότητες. Εμπρός λοιπόν, για να γυρίσουμε σελίδα με την νεολαία στο προσκήνιο!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα